71

Доброволци изненадаха с мартеници самотни пловдивчани СНИМКИ

Над 1000 лева са събрали от мартенския базар  доброволците от Младежката организация на Червения кръст. „Всички мартенички, които нашите младежи и учениците от район „Южен“ направиха бяха продадени“, похвали се ръководителят на БМЧК в града Антоанета Саралийска. Тя уточни, че материалите за мартеничките са осигурени от районното кметство, а изработката им изцяло е дело на младите доброволци.

„Получихме пълна подкрепа от кмета Атанас Кунчев за инициативата, а зам.-кметът Даниела Митева и Петя Шаркова от отдел образование помагаха на децата на базара. Средствата, които съберем ще бъдат дарени на Детската хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“, каза Антоанета Саралийска.

Зам.-кметът Даниела Митева и Петя Шаркова - отдел образоване от район "Южен"

 

Още една инициатива са провели вчера доброволците от младежката организация и мобилните групи към БЧК. За поредна година те са посетили и самотно живеещи възрастни хора, на които вързали мартенички за здраве. 

„Искахме да им покажем , че не са сами и за всеки отделяхме време да си поговорим. Много е хубаво да усетиш, че си дарил радост на някой и да му покажеш, че не е забравен“, убедени са младежите. 

Момичетата и момчетата от БМЧК ще отделят от времето си в почивните дни за следващата своя акция. Те подготвят ръчно изработени картички, с които да зарадват на 8-ми март самотни възрастни жени.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?