Следвайте ни

Доброто дело: Коледни джуджета носят топлина на сираци и бездомни

viber icon

Пловдивчани ще влязат в ролите на коледни джуджета по празниците. Те ще посетят деца, лишени от родителска грижа в Пловдив и Асеновград. Доброволците ще обърнат поглед и към бездомниците по улиците на града. Така дни преди светлия християнски празник Рождество Христово гражданите ще отделят от времето си, за да поговорят с най-нуждаещите си и ще им дарят малко топлина. 

Освен добра приказка, от доброволците се очаква да донесат свои стари дрехи и вещи. По този начин те ще зарадват нечие сърце, което не робува на модата, а иска просто да има топло яке. Могат да донесем радост и на дете, което мечтае за малка плюшена играчка. 

„Не се изисква никаква финансова инвестиция, а само и единствено да отделите 30 мин. от деня си и да прегледате дрехите в гардеробите си. Всеки от нас има дрехи, които е купил и не носи не защото са стари и скъсани, а защото тази година не са на мода. Има дрехи, които децата ни вече са израснали, както и играчки, с които са спрели да играят. Призовавам всеки от вас, който желае да дари усмивка на нечие лице да се включи в кампанията и да подари облеклото, което не носи“, казват инициаторите на кампанията „Коледно джудже“. 

Единственото условие е дарените вещи да бъдат запазени, опаковани празнично и надписани за какъв пол и възраст са подходящи. 

Кампанията „Коледно джудже“ се провежда за първа година.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?