Следвайте ни

Добро сърце! Студент от Нидерландия спасява пострадала от джигита в „Тракия“

viber icon

Автомобилът на 65-годишната Златка Терзиева е с най-големи щети, след каскадата на пияния 21-годишен Георги Георгиев в пловдивския квартал "Тракия". Жената е пенсионирана учителка, инвалид, и превозното средство е било изключителна опора за нея. Нейната съдба предизвика вълна от съпричастност в социалните мрежи. 

Желанието за помощ прескочи границите на България и достигна до Нидерландия. 23-годишният младеж Иван Недялков видял репортаж по телевизията за възрастната жена и за миг не се поколебал да отвори сърцето си. 

"Веднага след репортажа се сетих, че разполагам с автомобил, който първоначално беше предназначен за продажба, но в създалата се ситуация ми хрумна да го даря. Автомобилът е употребяван, от същата марка като блъснатият автомобил на госпожата", сподели пред "Марица" Недялков. 

На Иван му предстои завръщане в България. Знае добре каква е обстановката и че го очаква 14-дневна карантина, но той иска да се прибере и да се развива. 

"От 5 години съм в Нидерландия, дойдох тук за висше образование в областта на логистиката и сега се прибирам в България, за да работя в същата сфера", разказа още младежът. 

Иван е на мнение, че трябва да си подаваме ръка в нужда, независимо от разстоянието и границите, които ни делят.  "Смятам, че българите могат да бъдат задружно "племе". Както каза майка ми, от тази ситуация на карантина и социално дистанциране ще излезнем по-добри", убеден е той. 

По отношение на мелето в "Тракия", мъжът с добро сърце коментира, че до подобни инциденти се стига заради чувство за безнаказаност, което е комбинирано с безпочвена самоувереност. 

"Уж се работи по въпроса, шофьорските курсове стават по-дълги и по-взискателни. Нелоши закони имаме, но е време да започнат да се прилагат", добави Иван от Нидерландия. 

Разбирайки за жеста на младежа и желанието за помощ на мнозина, пенсионираната учителка Златка се насълзи и благодари сърдечно за добротата на хората. 
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?