Следвайте ни

Добрият пример: Отец Иван сам окоси избуялата трева около пловдивския храм „Св. св. Кирил и Методий“ СНИМКИ

viber icon

Отец Иван от пловдивския храм „Св. св. Кирил и Методий“, който се намира срещу Хуманитарната гимназия, отново даде добър пример. Духовникът запретна ръкави и грабна бензиновата косачка.. И така, съвместявайки богослужебната дейност с физическата, коси дни наред, ала не смогна да премахне всички избуялите треви и храсти, от които се оплакваха и миряни.

Почистена е страната около входа на храма, както и гробовете на покойни свещеници. Предстои да бъде премахната и тревата, намираща се от задната страна на храма. 

За премахването на тревата понякога помагали доброволно и миряни, и ОП „Градини и Паркове“. Преди храмовия празник общинското предприятие влязло в двора, за да разчисти, както и да направи санитарна сеч.

Преди 2 години е имало идея градинката пред храма „Св. Св. Кирил и Методий“ да бъде засадена с райграс от доброволци, но дошла пандемията и отложила плановете, разказа отец Иван. Междувременно  през зимата покривът бил прокапал, но с помощта на дарения от миряни бил ремонтиран частично, а течът – спрян. Пловдивчани събрали 4000 лв. за покрива. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Емилия

Емилия

22.07.2021 | 07:59

Хайде сега и митрополит Николай да запретне ръкави!

Отговори
2 1
колето

колето

21.07.2021 | 23:24

Браво ! Похвално. Така и така нищо не прави по цял ден...

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?