Следвайте ни

Добри новини за заплатите в голямо предприятие край Пловдив

viber icon

 

КНСБ настоява за 20% увеличение на заплатите в общинските предприятия в Пловдив. Това съобщи президентът Пламен Димитров след среща с кмета Здравко Димитров. Актуализация в посока нагоре трябва да има за всички, които не се класираха в групата с 30% увеличение заради това, че работят на първа линия в борбата с Covid-19, аргументира се той. Вече има официална подписка от 54 души служители в социалния патронаж, които искат 15% увеличение.  Тези хора не получиха бонификация, въпреки че и те работят „на терен” в условия на пандемия, обясниха от регионалната структура на КНСБ.

Кметът на Пловдив възприе нашето искане да определи зам.кмет, който да оглави общински тристранен съвет. Този човек трябва да започне да действа веднага, защото за да се случат новите заплати, администрацията трябва да  предвиди допълнителни средства в бюджета си за догодина, допълни синдикалния шеф.

Пламен Димитров направи още сутринта среща във ВМЗ-Сопот, където е получил уверение от ръководство, че служителите ще получат увеличение на заплатите си и догодина. Тази година работещите там бяха бонусирани с по 80 лева, а в колективния трудов договор /КТД/ за догодина е заложено увеличение поне с толкова, с колкото се увеличава минималната работна заплата, така че 40 лева са гарантирани, коментира президентът на КНСБ. 

Същата битка ще се води и за служителите на ВиК Пловдив. По данни на синдикатите там средната заплата е 997 лева, но масово хората взимат между 750 и 800 лева. В МУ - Пловдив също  не е достигнато заложеното в колективния трудов договор що се касае за среден медицински кадър. Исканията на нашата федерация за новия КТД, който ще обхване следващите две години, са минимум 650 лева за санитари, 1300 лева за медицински сестри и 1950 лева за лекари, обобщи Пламен Димитров.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

AlexBhatti

AlexBhatti

12.10.2020 | 18:57

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ====>>>>> Jobnews3.com/

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?