46

Добри новини за шофьорите: Вижда се краят на тапите до Водната палата

Сериозно облекчаване на трафика на ключовия възел на кръговото на Водната палата се очаква след осъществяване на пробива, който община Пловдив предвижда да изгради. Това става ясно и от данните, които са анализирани на база едноседмично видеонаблюдение на локацията от Центъра за управление на трафика към ОП „Организация и контрол по транспорта”. Днес заедно със заместник-кметовете Тодор Чонов и Пламен Райчев и експерти, кметът Здравко Димитров направи оглед на мястото. Според данните от камерите в работни дни автомобилите в двупосочното движение по оста север-юг по бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“ попадат в сериозни задръствания.

Според заместник-кмета Тодор Чонов след пълното обследване на данните от трафика до няколко седмици следва да се пристъпи към стартиране на различните фази от проекта. Заместник-кметът по строителството Пламен Райчев обясни, че до 10 дни общината ще подпише договор с изпълнителя, след което следва 90-дневен период за проектиране, в който да бъде представена идейната концепция и техническия проект за пробива.

В поръчката е заложено идейната разработка първо да бъде представена в общината, и пред Обществения съвет, който бе създаден специално, за да контролира разходването на средствата по заема, който общината изтегли за реализацията на проекта. Желанието на Здравко Димитров е да има широка дискусия и обсъждане на инфраструктурното съоръжение  още преди да е стартирала реализацията му. Целта е експертните оценки да бъдат нанесени като корекция още на идейно ниво.

Кметът ще се срещне с проектантите, представители на браншовите организации и всички експертни страни по темата. Стойността на строително-монтажните дейности на проекта „Пробив на Водна палата – Транспортен възел на две нива за връзка на бул. „Цар Борис III Обединител“ и бул. „Марица – юг“  възлиза на 9,2 млн. лв. и трябва да приключи до края на 2023 година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Кико

Кико

15.03.2022 | 22:45

Бай Зико е дъ бест.

Отговори
0 0
хахаха

хахаха

15.03.2022 | 16:15

Още не са го проектирали, а тапите щели да намалеят. Долни лъжи! Ще бъде както с кръговото ... "ей, колко е хубаво, но пък на картинка как хубаво се разминават автомобилите, а в реални размери - не могат", "леле, какви задръствания стават, я за всеки случай да сложим и легнал полицай", "легналия полицай не реши проблемът със задръстванията, да сложим един фонтан, че да има какво да гледат докато чакат колите", "малии, катастрофи, влязоха във фонтана"

Отговори
13 3
Иво

Иво

15.03.2022 | 15:16

Краят на тапите не само, че не се вижда, но задръстванията ще се задълбочат! Първо, защото с този пробив не се решава нищо и второ - защото това ще се прави десетки години и допълнително ще затруднява движението. Справка - ремонта на Кукленско шосе - 200 м права отсечка се преасвалтира вече 3 месеца и е до никъде. Друга справка - аналогичният обект "Модър-Царевец" се прави вече повече от 30 години и краят му не се вижда. Но това не интересува Зико, защото след 30 г той отдавна ще е забравен, а неговият човек отдавна ще е изял парите, откраднати от този проект!

Отговори
13 4
Арх

Арх

15.03.2022 | 14:25

Един светофар ще постигне почти същото и почти без пари.

Отговори
7 4
МАЙКА МУ

МАЙКА МУ

15.03.2022 | 14:05

СУПЕР

Отговори
2 0
???

???

15.03.2022 | 13:53

Защо продължават да твърдят, че с пробива на бул. Марица под кръговото ще намалеят задръстванията по Цар Борис 3-ти? Този пробив основно ще напълни нечии чекмеджета... и до някъде ще облекчи движението по бул. Марица

Отговори
14 6

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?