Следвайте ни

До 30 хиляди лв. глоба за фибрана по Католическата катедрала

viber icon

До 30 хиляди лева акт и глоба грозят Софийско-пловдивска епархия, която стопанисва катедрала „Свети Лудвиг”. Това стана след публикация на "Марица" и след като всички отговорни институции констатираха, че фасадата й се облепя по неодобрен от никого проект с фибран.

Глобата ще наложи Националният институт за недвижимите паметници на културата, който е под шапката на Министерството на културата. Катедралата има особен статут и няма съгласуват проект за реставрацията й. 

„Учудващо е, че хора, които управляват подобна структура, инстанция, сграда - могат да си позволят да направят тази намеса - слагане на фибран по колоните на сградата”, не крие учудването си е директорът на НИНКН арх. Петър Петров.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов припомни, че издаден констативен акт за нарушението.

„Всичко институции са запознати. Ще разговаряме с представители на Католическата катедралата и те от Министерството на културата ще получат указания как да продължат оттук нататък”, каза Стаменов.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Поредна идиотщина.

Поредна идиотщина.

02.07.2021 | 19:50

Да топлоизолират храм? Нито се отоплява, нито някой живее там! Чиста далавера за някой "началник". Но така мина и номера с Първа градска! Облицоваха я, въпреки че бе с най-добра изолация - камък! И какво - пошумя се малко и бурята отмина! Сега пак ще стане тъй! Далаверите се извършват с повечко пари, а у нас всичко и всички са подкупни!

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?