Следвайте ни

Дискотеки и барове готвят уикенд протест

viber icon

Към необичайна форма на протест прибягват заведения в Пловдив, които са недоволни от въведените ограничения заради пандемията. Две от най-големите дискотеки планират да работят на пълни обороти, но само през уикенда. Примера им се канят да последват и други барове и клубове. Повечето заведения, които не сервират храна, обаче ще продължат да са отворени за клиенти, но съобразено с новите изисквания. Дори и тези, които имат жива музика или гост DJ, са променили началния час на участията, така че програмата да приключи най-късно до 23:00 часа. Към момента няма официална информация за дискотеки и клубове, които да затварят напълно врати в Пловдив.

Всички собственици очакват именно в петъчната и съботната вечер проверките от полиция и здравните власти да са най-сериозни. Най-стриктни се оказват заведенията в централната градска част и "Капана", където има над 45 бара и нощни клубове.

Ресторантьорите също са недоволни от разпоредбите за ограничаване на капацитета им през следващите два месеца. Според хората от бранша това значи масово да работят на под 50% от реалния им капацитет. Друг сериозен проблем е, че с идването на есента и началото на захлаждането и дъждовете практически местата навън стават неизползваеми. "Направиха ни мечешка услуга", обобщи пред "Марица" Димитър Василев, собственик на ресторант в "Тракия".

Той твърди, че техният бранш е  обект на дискриминация, и даде пример с голям магазин, който продава играчки. "В 18:30 там беше по-претъпкано от всяка дискотека и клуб - половината клиенти бяха с маски под носа, а някои изобщо не носеха", гневи се ресторантьорът. 

На този етап собствениците на заведения не планират нов протест на местно ниво в Пловдив. Всички обаче са категорични, че ще изчакат да мине уикендът, след което ще вземат решение как да продължат да бранят исканията си.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Юлия Р.

Юлия Р.

11.09.2021 | 09:33

Много е просто. Има ли разпоредба, има ли проверяващи? Е, трябва да има и санкции ако все още сме правова държава. Другото е анархия.

Отговори
0 1
Супто

Супто

11.09.2021 | 00:15

Тези хора преди година и нещо протестираха против решението за въвеждане на софтуер за управление на продажбите. То много шум беше много нещо, тогава беше друго управление. Защо много бързо се забравят нещата, те и тогава имаха проблеми от управляващите, ама сега нищо не говорят за това, на кого да вярва човек не знам.

Отговори
1 2
Горазд

Горазд

10.09.2021 | 23:46

Цените растат, доходите падат. Делата срещу олигарсите спрени, Главният прокурор без охрана. Магистралата спряна парите откраднати. Мдааааам, така става когато ни управляват хора с подкрепата на около шест процента от гласоподавателите.

Отговори
2 4
87532

87532

10.09.2021 | 20:26

К ретени! Фалирайте най-после! Т ъпанари!

Отговори
5 5
....

....

10.09.2021 | 19:58

Се таа

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?