71

Директорката на ДГ "Каменица" към Темелков: Нямам вина за течовете, уведомила съм всички инстанции

Очаквам всеки момент да бъда освободена заради пенсионната ми възраст, но не и по този начин, заяви Илияна Христова 

 

Директорката на ДГ „Каменица” Илияна Христова е учудена от обвинението на зам.-кмета Владимир Темелков, че не е съобщила на Община Пловдив за дефектите в новата сграда, не е проверявала какво е състоянието на помещенията и, тъй като е в пенсионна възраст, ще бъде освободена от длъжността след 24 години вярна служба на поста. По думите на Темелков директорката е трябвало да ходи поне веднъж на три месеца в новата сграда, за да е напълно готова да приеме деца.

Официално ДГ "Каменица" беше открита преди повече от половин година.

„Очаквам всеки момент да бъда освободена заради пенсионната ми възраст, но не и по този начин. Не е вярно, че не съм уведомила Общината за проблемите в сградата. В детската градина съм била не веднъж на три месеца, а по три пъти на ден в последните три месеца.

Уведомявала съм много пъти всички инстанции – ръководителя на проекта от Община Пловдив Деляна Тодорова и техническия ръководител от фирмата – изпълнител „Ринг – П” Иван Георгиев. Това са служителите, които трябваше да бъдат уведомени за нередности и те са се отзовавали на молбите ми и сигналите”, обясни за „Марица” Илияна Христова. 

И допълни: „Каквото трябвало от мен, съм го свършила като добър стопанин на детската градина с цялата си загриженост и отговорност, които съм имала като директор. ”

Илияна Христова напомни, че фирмата е поела ангажимент да отстрани течовете, тъй като гаранцията е 5 години и децата няма да бъдат настанени в новата сграда, докато не се решат всички проблеми. Не крие, че е обидена от начина, по който е оповестено нейното пенсиониране – чрез медиите.

„Знам какво съм направила досега, колегите и родителите също знаят, но всеки е свободен да изразява мнение. И преди в новата сграда имаше влага от дъждове, тя беше отстранена, и  се чакаше да шпакловат и боядисат. Този обемен теч се появи от 21 юни от водата, която се е събрала под хидроизолацията, както ми обясни ръководителят от строителната фирма. Металните гардеробчета са монтирани преди няколко дни и повечето от тях са закрепени. Няма как това да стане наведнъж. В момента се правят двуетажни легла, които трябва да се монтират. Подготвяме нещата, за да може всичко да бъде обезопасено до 1 септември. И дано да няма нови течове. Учудвам се, че след като съм била толкова активна за всякаква нередност, изведнъж се казва, че не съм ходила в градината и не съм уведомявала”, сподели Илияна Христова.  

За течовете  в новата сграда беше алармирал един от родителите. Шефът на фирма „Ринг – П” Крум Бурджиев  увери вчера, че дефектът на покрива е отстранен, работи се и за отстраняване на други проблеми. Договорите за строителството, както и за обзавеждането на детската градина са подписани в Община Пловдив, тя има задължението за контрол.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.6/5 от 5 оценки
3.6/5 от 5 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?