Следвайте ни

Директорът на СУ "Св. Климент Охридски": Учителката е ударена случайно, тече разследване

viber icon

Тече проверка и разследване на случая, при който начална учителка от СУ "Св. Климент Охридски" в Пловдив е с комоцио след удар с топка. Това каза за "Марица" директорът на школото Здравко Димитров. 

Той опроверга версията на бащата на учителката - бившият кмет на район "Централен" Димитър Хаджипетров, че ученикът целенасочено е ударил Виолета Хаджипетрова. 

"Децата са си играли на двора, топката отхвъркнала и съвсем случайно е ударила учителката в задната част на главата. Не може да става въпрос, че е уцелена нарочно. Случката е от вчера, детето, което е ритнало топката е в 4 клас. Учителката хаджипетрова си е изкарала медицинско. Това мога да кажа. Днес започна проверката и разследването на случилото се", посочи Димитров, като допълни, че не си обяснява как учителката е с комоцио предвид, че топките са меки. 


 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

дедо боже

дедо боже

13.06.2021 | 09:47

А Господа защо не са защитени децата от опасност да нолучат удър в главата с футболна топка и тогава какво щеше да стане .Така ли е и другаде в Пловдив .Къде са контролните органи , къде е държавата .

Отговори
0 0
доко доко

доко доко

12.06.2021 | 22:59

ПЪРВО ТОВА СТАВА ПО ВРЕМЕ НА УЧЕБНИ ЗАНЯТИЯ НА РАБОТНОТО МЯСТО НА УЧИТЕЛЯ. ПО ЗАКОН ТОВА Е ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА . ЗАЩО ДИРЕКТОРА НЕ УВЕДОМЯВА ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА. ЗАЩОТО НЕГОВО Е ЗАДЪЛЖЕНИЕТО ДА ПОДСИГУРИ БЕЗОПАСНИ И ЗДРАВОСЛОВНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД ЗА ПЕРСОНАЛА И ОЩЕ ПОВЕЧА ЗА ДЕЦАТА АМИ АКО БЕШЕ УДАРЕНО ДЕТЕ ОТ КЛАСА НА УЧИТЕЛКАТА ТОВА Е ПЪРВИ КЛАС КАКВО ЩЕШЕ ДА СТАНЕ А, ПАК УЧИТЕЛЯ ЩЕШЕ ДА Е ВИНОВЕН ННЕЕЕ ДИРЕКТОРА Е ВИНОВЕН , ЗАЩОТО ИГРАНЕТО НА ФУТБОЛ НЕ МОЖЕ ДА СТАВА НА ДВОРА НАВСЯКЪДЕ , А НА СПЕЦИАЛНО ИГРИЩЕ ЗАГРАДЕНО С МРЕЖА МНОООГО ДАЛАЧ ОТ ПЪРВОКЛАСНИЦИТЕ , ТАКИВА СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ . А МУРГАВЕЯ ФУТБОЛИСТ СЕ Е СМЯЛ И ПОДИГРАВАЛ СЛЕД СЛУЧАЯ , ТОЙ Е МНОГО ПО ГОЛЯМ ОТ ДРУГ КЛАС И СЕ Е НАВРЯЛ НАРОЧНО ТАМ , ИНАЧЕ ДВОР 20 ДЕКАРА , ДА ПРАВИ СТОЙКИ .

Отговори
0 0
911

911

12.06.2021 | 08:40

Само у нас образованието се ръководи от родители и некомпетентни началници.

Отговори
2 7
активно мероприятие

активно мероприятие

12.06.2021 | 08:37

Преди да отидат при диктора, родителят е забил як шамар на сина си. Първо това си е ежефневия в тените среди и второ, решили са да вьемат някой лев и да излезт сухи от ситуацията.

Отговори
3 1
Хани

Хани

12.06.2021 | 08:54

Алоо, правописа ...

Отговори
1 0
За случайни люде всичко е нарочно

За случайни люде всичко е нарочно

11.06.2021 | 18:51

Случилото се е на площадка в училищен двор А къде другаде децата да играят Нали това е най защитената зона за детски игри А чувството за самосъхранение на тази даскалица къде е било като е уж завършен човек който пък трябва да обучава деца как да се пазят в такива случай Следенето с поглед на хвърчаща топка е задължение и на играещите и на кибиците Явно кибика даскалица хич не и е пукало че децата ритат топка а не перушина и взора и онова под прическата не е работило в синхрон с околната обстановка На такава и в Операта да иде пак някоя топка ще я уцели

Отговори
3 5
Решение  на  проблема  има.

Решение на проблема има.

11.06.2021 | 18:38

Хаджи Генчо трябва да се върне в началното училище и да му се дадат права да прилага сурови правила към недисциплинираните ученици. Такива провинили се деца трябва да бъдат закрепостявани към тютюневата нива за най малко 4 години. Там е най полезното поле за изразходване на излишната им физическа сила. Ела да видиш след това какви футболисти ще станат. Всички ще са като Христо Стоичков на млади години. Ще ми се целят в главата на учителка, хайде де.

Отговори
2 2
Защо

Защо

11.06.2021 | 17:51

Футболист който посреша силна топка с глава не получава комоцио. Директора който защитава ученика ритнал топката не поеме отговорност и вина. Станало е в неговото училище. Той тласка близките на пострадалата учителка към саморазправа. Това не е случайност а злополука причинена с насочено внимание. Ученика е за Берковица. Той е престъпник.

Отговори
7 2
мхм

мхм

11.06.2021 | 17:38

Дъртия , мазен , некадърен и несменяем комуняга-директор що не вземе да се удари с едно гюле по празната кофа....

Отговори
6 2
Дедо

Дедо

11.06.2021 | 16:06

Какви ли не идиотизми направиха "управляващите" във Всички сфери на живота, вкл. образованието! Ученика преминава всяка година в по-горен клас, защото слабите оценки, ако ги има, са за учителите! Сега това мамино идиотче ще съди учителката? То трябва да бъде изключено от училище и, ако иска да се образова, да се явява като частен ученик. Остава да принудят учителите извън кл стаи да ходят с каски!?

Отговори
14 7
ох дядо дядо

ох дядо дядо

11.06.2021 | 17:27

Донякъде си прав, нооо само донякъде...

Отговори
7 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?