71

Дионисиево шествие даде старт на тридневна винена фиеста в Стария град СНИМКИ

С Дионисиево шествие и народни танци стартира десетото юбилейно издание на фестивала "Дефиле Вино и гурме".

На събитието присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров и Любозар Фратев - председател на Съвета по туризъм. Въпреки лошото време и дъжда традиционното Дионисиево шествие потегли от площад "Стефан Стамболов" и премина през главната улица, съпроводено и от талантливите танцьори от Ансамбъл "Тракия".

Минувачи и туристи се спираха, за да погледат и да се порадват на изкусните танцьори и да заснемат бог Дионис, който заедно с кмета поведе шествието. Димитров пожела на пловдивчани и гости на града времето да не им попречи да посетят фестивала и да му се насладят. 

С музика и танци този път шествието достигна до сърцето на Стария град, защото мястото на официалното откриване беше ново. За първи път то се проведе на ул. „Доктор Стоян Чомаков" 1 пред Туристическия информационен център и църквата "Св. св. Константин и Елена".

С десето юбилейно издание на фестивала "Дефиле Вино и гурме" Община Пловдив ще зарадва любителите на качествено вино и хубава храна. Старият град отново ще се превърне в топдестинация за местни и туристи благодарение на цели 16 локации, които ще се превърнат в сцена за 55 участници. Сред тях има 43 винопроизводители и 12 производители на храни и продукти, а новите участници тази година са 8. Пийването и хапването ще става в къщи в Стария град, галерии, хотел, аптека и музеи.

Заради големия интерес за втора поредна година фестът ще се проведе в три дни - от днес до неделя, вместо обичайните два. След официалното откриване, в 14 ч. днес организаторите и официалните лица ще приветстват участниците и присъстващите гости, след което ще бъде даден старт на тридневната винена фиеста.

Днес дегустационният ден ще бъде от 14:00 до 19:00 ч., в събота - от 11:00 до 19:00 ч., а в неделя - от 11:00 до 18:00 ч. 

Посетителите на фестивала ще имат възможност да опитат над 250 вида вина и десетки гурме вкуса. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?