71

Digital Plovdiv търси отговорни и устойчиви решения за дигиталната трансформация на Пловдив

Конференцията ще се проведе за първи път в Пловдив и събира заедно институции, представители на бизнеса и академичните общности

Първото издание на „Digital Plovdiv – Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж“ ще се проведе на 20 май 2022 г., петък, в зала България – Международен панаир Пловдив, от 09:00 до 13:00 ч. Конференцията се организира и провежда под председателството на Община Пловдив, в партньорство с фондация „Дигитална България“.

Сред официалните гости на събитието ще бъдат г-н Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа и г-н Стефан Аспарухов, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. Домакин на събитието ще бъде г-н Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив, както и г-н Александър Държиков, председател на Общинския съвет и Мирослав Беляшки, началник отдел "Канцелария на кмета и протокол" на Община Пловдив.

Конференцията ще бъде разделена на 2 части, като начало на отворената дискусия ще даде панел „Говори: Публичната администрация“, последван от панел „Говори: Бизнесът и академичната общност“, с модератор д-р Мартин Захариев от фондация „Дигитална България“.

Представителите на администрацията ще споделят какво предстои пред Община Пловдив и как може да се подпомогне внедряването на иновации и адаптирането на новите технологии, осигурявайки градивно партньорство между публичния и частния сектор.

Как бизнесът вижда бъдещето на Пловдив като „умен град“, ще разкаже г-н Николай Недялков, председател на „Асоциация за информационна сигурност“ (ISECA) и основател на фокусираната върху предоставянето на иновативни решения в сферата на мобилността и развитието на „умни градове“  компания Tixi.

„Пловдив бележи стремоглав растеж през последните години и това е чудесно за цялата област, но поставя и редица предизвикателства пред гражданите. Съвременните технологии вече дават отговор на проблемите свързани с трафика, градския транспорт, паркирането и вредните емисии. Ще се радвам да споделим опит и добри практики от вече реализирани в други градове решения, които не само ще спомогнат за трансформацията на Пловдив в „умен град“, но и ще повишат цялостното градско изживяване и качество на живот на всички пловдивчани и гости на града.“, сподели Николай Недялков.

Участие в конференцията ще вземат още г-н Тодор Чонов, зам.-кмет "Транспорт", г-н Стефан Стоянов, зам.-кмет "Образование, бизнес развитие и европейски политики", арх. Димитър Ахрянов, главен архитект на Община Пловдив, г-н Пламен Панчев, изпълнителен директор „Тракия икономическа зона“, проф. д-р Пламен Моллов и редица други.

Достъпът до „Digital Plovdiv – Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж“ е напълно свободен, след предварителна регистрация на: https://digitalplovdiv.bg/page/registracionna-forma

 

 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?