Следвайте ни

ДГ „Светлина“ от две седмици на студено

Малчуганите от детска градина „Светлина“ в квартал „Кючук Париж“ вече почти две седмици са на студено заради авария в отоплителната инсталация. За това сигнализираха разтревожени родители, които са принудени да обличат децата си така, сякаш ще ги водят на ски.  

„В градината няма нормални условия за децата ни. Студено е и това е така от миналия понеделник. Уж идваха да оправят парното, но мина доста време и нищо не се е променило. Сега използват климатици, но те не са проектирани за подобни големи помещения, а и са вредни за здравето“, разказаха възмутените родители пред репортер на „Марица“.   

Кметът на район „Южен“ Борислав Инчев обясни, че вече е направен преглед на инсталацията от фирмата, с която община Пловдив има сключен договор. За да бъде оправено парното обаче, трябва да бъде доставена специфична част. Тя е поръчана, но доставката се бави, тъй като няма наличност.

Към този момент инсталацията не може да бъде възстановена в нормалния си вариант, но проблемът ще бъде оправен в рамките на няколко дни, твърди Инчев. Направени са сборни групи от деца, с оглед на това, че не може да се осигури нормална топлина навсякъде. Ръководството на забавачката е провело разговори с родителите, които са били помолени да не водят децата си на градина, ако имат алтернатива, до отстраняването на проблема.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?