Следвайте ни

Дeтска градина "Д-р Едгар Бороу" пести ток с фотоволтаици СНИМКИ

Детска градина  "Д-р Едгар Бороу" в "Тракия" стана  по-топла, въпреки че разходва по-малко пари за отопление. Това стана възможно след санирането и монтаж на фотоволтаици.

 Ремонтът е завършен и днес преди обяд кметовете  на Пловдив и "Тракия" Здравко Димитров и Костадин Димитров прерязаха лентата.  Заедно с тях дойдоха и техните заместници Стефан Стоянов и Веселина Стоянова. Децата ги посрещнаха с песни и танци, гостите бяха почерпени с вкусна погача, а директорката Димка Христова благодари на управниците за санирането.

"Районните кметове ще бъдат поощрявани  за усилията да създават по-добри условия за децата", увери Здравко Димитров. Той допълни, че във всички шестте района се търсят възможности за разкриване на нови места в детски градини и ясли, както и за строеж на нови.

Санирането на ДГ "Д-р Едгар Бороу"  струва 390 000 лева. Част от тази сума е осигурена по програма "Красива България". "Освен фотоволтаиците са монтирани над 2000 кв. метра топлоизолация с дебелина 10 см. Преди време успяхме да сменим дограмата и сега в детската градина е много по-топло", разказа  Костадин Димитров.  В района има само две детски градини, чиито сгради не са санирани - "Десислава" и "Еделвайс"
и се очаква догодина и те да бъдат ремонтирани по програма за енергийна ефективност.

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?