Следвайте ни

Дeтска градина "Д-р Едгар Бороу" пести ток с фотоволтаици СНИМКИ

viber icon

Детска градина  "Д-р Едгар Бороу" в "Тракия" стана  по-топла, въпреки че разходва по-малко пари за отопление. Това стана възможно след санирането и монтаж на фотоволтаици.

 Ремонтът е завършен и днес преди обяд кметовете  на Пловдив и "Тракия" Здравко Димитров и Костадин Димитров прерязаха лентата.  Заедно с тях дойдоха и техните заместници Стефан Стоянов и Веселина Стоянова. Децата ги посрещнаха с песни и танци, гостите бяха почерпени с вкусна погача, а директорката Димка Христова благодари на управниците за санирането.

"Районните кметове ще бъдат поощрявани  за усилията да създават по-добри условия за децата", увери Здравко Димитров. Той допълни, че във всички шестте района се търсят възможности за разкриване на нови места в детски градини и ясли, както и за строеж на нови.

Санирането на ДГ "Д-р Едгар Бороу"  струва 390 000 лева. Част от тази сума е осигурена по програма "Красива България". "Освен фотоволтаиците са монтирани над 2000 кв. метра топлоизолация с дебелина 10 см. Преди време успяхме да сменим дограмата и сега в детската градина е много по-топло", разказа  Костадин Димитров.  В района има само две детски градини, чиито сгради не са санирани - "Десислава" и "Еделвайс"
и се очаква догодина и те да бъдат ремонтирани по програма за енергийна ефективност.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?