Следвайте ни

Дезинфекцират с нанопрепарат детските градини в Пловдив

viber icon

Община Пловдив използва времето на дистанционното обучение, за да извърши дезинфекция на помещенията на всички 52 детски градини. За максимално осигуряване на безопасността на децата бе сключен договор с фирма „Нано коут“ ООД, която е представител на  България на водеща германска компания в развитието и приложението на нанотехнологиите.

Технологията „Ликуид гард“ осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите дори от 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

В рамките на месец е извършена дезинфекция на активните повърхности в сградите на 52 общинските детски градини /общи части, входна врата и фоайе, парапети на стълби и места за сядане, общи части и канцеларии/ чрез третиране с нанотехнологията „Ликуид гард“.

Очаква се на 4 януари 2021 г. всички детски градини да започнат нормална работа след дългата принудителна ваканция. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иван

Иван

29.12.2020 | 10:46

Тръгват децата и на 10 януари установяват коронавирус или не дай боже хепатит и какво няма да се прави дезинфекция ли? тази дезинфекция е поредното гръмко оправдание за взети и поделени пари.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?