Следвайте ни

Деведжиева: Само висока такса за Синята зона ще въведе ред в паркирането

viber icon

Позиция на лидера на КОД – Пловдив, и бивш зам.-председател на Общинския съвет Пепа Деведжиева

Само висока такса за Синята зона ще въведе ред в паркирането, защото сега, когато за спирането в тази зона и на общинските паркинги се плаща една и съща сума, резултатът е ясен – паркингите са празни, а по улиците в центъра са спрели кола до кола. Добър пример за това е новият полупразен паркинг на ул. „4 януари“.

Още като общински съветник в предишния мандат предложих таксата за Синята зона да стане 5 лв., което беше посрещнато с бурно недоволство не само от колегите ми, а и от гражданите, убедена съм в това. Но не е ли ясно, че мениджмънтът трябва да се промени и да се намери начин хората да бъдат стимулирани да спират на общинските паркинги, в които са направени инвестиции и те трябва да се връщат? Докато таксата е еднаква – 2 лв. на час, това няма да се случи, но ако за Синята зона се плаща примерно 5 лв., а за паркинг – 2, нещата ще се променят. Цената от 5 лв. на час може да звучи шокиращо, но спирането точно до офиса, точно до кафенето, точно до магазина и т. н. би трябвало да е скъпо удоволствие. А и всеки проблем има две страни – не може да се мисли само за шофьорите, които спират по някаква причина в центъра, защото има и хора, които живеят там. Те също трябва да спират някъде, а местата за паркиране са недостатъчни и се получава така, че живеещите в центъра не могат да намерят място за спиране, когато се прибират от работа, заради паркиралите в Синята зона. Този проблем се задълбочи с удължаването на работното време на Синята зона да 18,30 часа. А трябва да се има предвид и това, че живеещите в центъра плащат най-високия данък сгради, оттам и най-високата такса смет, и не е редно да не могат да се приберат нормално, трябва да се помисли и за тях.

Не само таксата за Синята зона трябва да се увеличи, а и глобата за неправилно паркиране. Сега освобождаването на колата след поставянето на скоба струва 30 лв., което не е респектираща сума. Ако санкцията стане 100 лв., спиращите по градинки и зелени площи рязко ще намалеят.

Така че тези мерки ще гарантират не само повече ред по улиците, а и повече приходи в общинския бюджет, общо взето, ефект две в едно. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

ДЕСЕН

ДЕСЕН

17.02.2021 | 15:04

ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ, ОТКАКТО "НАСЛЕДИ" АПАРТАМЕНТ ОТ БИВШ СВОЙ ПРИЯТЕЛ ( ЛЕКА МУ ПРЪСТ), ГОСПОЖА ДЕВЕДЖИЕВА ( ПРЕВЕДЕНО НА БЪЛГАРСКИ КАМИЛАРОВА) ЖИВЕЕ В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА, В БЛИЗОСТ ДО БИВШАТА АПТЕКА МАРИЦА. ОФИСЪТ НА ГОСПОЖА КАМИЛАРОВА СЕ НАМИРА НА ОКОЛО 100-150 МЕТРА ОТ ЖИЛИЩЕТО И. ТАКА НА ГОСПОЖА КАМИЛАРОВА И СА ЧУЖДИ НЕВОЛИТЕ НА ПЛОВДИВЧАНИ, КОИТО СА ПРИНУДЕНИ ДА ПОЛЗВАТ УСЛУГИ НА АДМИНИСТРАЦИЯТА, ЧИЙТО ОФИСИ СЕ НАМИРАТ ПО ПРАВИЛО В ЦЕНТЪРА НА ГРАДА НИ. ИНАЧЕ ГОСПОЖА КАМИЛАРОВА Е РАДЕТЕЛ НА ПРОМЕНИ В ПОЛИТИКИТЕ НА ОБЩИНА И ДЪРЖАВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЖИВОТА НА ХОРАТА КАТО ЛИДЕР НА Т.Н.ДЕСНИ ГРАДСКИ ФОРМАЦИИ.СЕГА НЕ ЗНАЕМ КОД, КОЙТО ТЯ ПРЕДСТАВЛЯВА В ПЛОВДИВ КАТО КАКВА ТОЧНО ПАРТИЯ СЕ ЗАЯВЯВА ( КЕФЯ СЕ НА ЕРУДИЦИЯТА НА ДОКТОР МОСКОВ) И КОНКРЕТНО КАКВИ ПРОМЕНИ ПРЕДЛАГА АКО Е САМО ТОВА, КОЕТО КАМИЛАРОВА ПРЕДЛАГА- ДА СЕ ВДИГНЕ ТАКСАТА ОТ 2 НА 5 ЛЕВА (ПОСЛЕ 6,7 ,8.........) ЖАЛКО ЗА УСИЛИЯТА НА ДОКТОР ПЕТЪР МОСКОВ ДА ПРЕДЛОЖИ МОДЕРНА ВИЗИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВАТА НИ.ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ТАКСИТЕ ЗА ПАРКИРАНЕ, ИЛИ ПОНЕ НЕ САМО В ТЯХ.СЪЩИНАТА МУ СЕ КРИЕ В НЕДОРАЗВИТИЯ, СЛАБО И ЛОШО ОРГАНИЗИРАН И МЕНИДЖИРАН ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ В ПЛОВДИВ. КОЙТО .... Е ЧАСТЕН. АМИ ТОВА ОБЯСНЯВА МНОГО. ГОЛЕМИТЕ ОБЩИНИ В БЪЛГАРИЯ ( СОФИЯ, ВАРНА, БУРГАС,.....) УСПЯХА ДА РАЗВИЯТ, ОБНОВЯТ , МОДЕРНИЗИРАТ ГРАДСКИЯ СИ ТРАНСПОРТ ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ. ТА ГОСПОЖА КАМИЛАРОВА, ДА СИ ДОЙДЕМ НА ДУМАТА, КАТО ОБИНСКА СЪВЕТНИЧКА КАКВО НАПРАВИХТЕ ЗА ПЛОВДИВ, ОСВЕН ДА ЗАСТРАХОВАТЕ ОБЩИНСКИ ОБЕКТИ ( НАПРИМЕР УЧИЛИЩА) В ЗАСТРОХОВАТЕЛНАТА КОМПАНИЯ , КЯТО ВИЕ УПРАВЛЯВАХТЕ , И КОЯТО ФАЛИРА. СЛАВА БОГУ, И ВИЕ ВЕЧЕ НЕ СТЕ ОБЩИСКИ СЪВЕТНИК, ГОСПОЖО ДЕВЕДЖИЕВА/КАМИЛАРОВА.

Отговори
11 0
Също десен, ама от старите десни, идеалистите..

Също десен, ама от старите десни, идеалистите..

17.02.2021 | 16:32

Доколкото следя политиката, КОД на П. Москов се позиционира и заявява като КонсерЪвативна формация (колко модерно звучи това). Много прогресивно, медийно винаги с охота отразено и определено перспективно.

Отговори
5 0
Олимпик

Олимпик

17.02.2021 | 14:00

Како Пенке, ти върна ли парите на общината и хората от застраховките? Осра на хората гаражите, сега оакай и синя зона

Отговори
9 0
тя да си плаща по 5 лв.

тя да си плаща по 5 лв.

17.02.2021 | 13:40

Тази сега е никоя! Бивша застрахователка от фалиралата застрахователна компания Олимпик :D

Отговори
7 0
ЛОШО КУЧЕ

ЛОШО КУЧЕ

17.02.2021 | 12:09

Не се наядоха ачкьопеците в Общината

Отговори
8 1
ЛОШО КУЧЕ

ЛОШО КУЧЕ

17.02.2021 | 12:08

Ненаяли се общински толупи

Отговори
8 1
лошо куче

лошо куче

17.02.2021 | 12:07

Ненаяли се ачкьопеци в Общината

Отговори
6 1
Иво

Иво

17.02.2021 | 11:29

Това ли успя да роди "умната" ти главица, лелче?! Вече повече от 30 години гледам сеира на управници като тебе в тая държава. Резултатът е налице! Какъвто и проблем да изникне, единственото, за което се сещате е да вдигате цени. Не съм те чул да имаш нещо против презастрояването, липсата на места за паркиране (не само в центъра, а и пред жилищата на хората по кварталите), липсата на нормален градски транспорт, изтърбушени улици, някои неремонтирани от преди бай Тошо.... и много още подобни. Ама нищо - вдигнете цената и ще решите проблемите! Колкото и да сте тъ пи, ние сме два пъти по-тъ пи, дето ви избираме!

Отговори
21 0
Има решение

Има решение

17.02.2021 | 11:23

Аз предлагам таксата на минута да бъде в най твърда като миньорска видиа валута В Израелски шекели И таксата на минута да бъде между 4 и 5 милиарда шекела Който няма шекели може да се обади във Външно на другаря Георг Георгиев да му съдейства пред най мирната и кротка организация Шушон те пък да му съдействат пред най мирното и кротко Еврейско консулство И паркиралия в Синя зона да отлети за Израел.да ченчи малко парици за твърда много твърда валута Шекели Ако тази цялата процедура не го откаже да се бута да паркира в Синята зона Зона за ония със синята кръв По добре да идват Сините каски

Отговори
7 0
Невъзпитан

Невъзпитан

17.02.2021 | 11:16

Ей,лельо,ти петолевките у вас ли си ги печаташ,ма ?!

Отговори
14 1
Какво  е  това  мислене?

Какво е това мислене?

17.02.2021 | 11:03

Това е дискриминация. Който има пари ще живее. Който няма да умира. Всички които плащат данъци имат равни права. Тези права се нарушават от служители които се издържат от тези данъци!?

Отговори
21 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?