46

Деведжиева: Изкуствени задръствания пречат на движението на кръговото до Водната палата

След като движението на кръговото до Водната палата беше пуснато отново във всички посоки, на мястото се създават изкуствени задръствания. Причината е, че не беше възстановен старият режим на работа на светофарите на кръстовището на Чифте баня. Това пише в позицията си председателката на КОД – Пловдив Пепа Деведжиева.

Ето пълния коментар на Деведжиева:

"Когато спряха движението по бул. „Марица-юг“ заради пробива, по естествен път трафикът се пренасочи по бул. „6 септември“. Тогава на кръстовището с бул. „Цар Борис Трети Обединител“ беше удължено времето на зеления сигнал за автомобилите, пътуващи по „6 септември“, за да не стават прекалено дълги колоните. А времетраенето на зеления сигнал в двете посоки на бул. „Цар Борис Трети Обединител“ беше намалено.

След като заради протести пробивът беше спрян и движението на кръговото беше възстановено, режимът на светофарите не беше променен. Остана краткият интервал, в който свети зелено за преминаване по бул. „Цар Борис Трети Обединител“, но ситуацията вече е друга и това създава огромни тапи на кръговото. Има коли, които изчакват спрели на кръговото, а на кръстовище това е абсолютно забранено, отделно е проблемът, че заради задръстванията  движещите се по „Марица-юг“ практически няма как да завият надясно – автомобилите са един до друг и на моста, и на кръговото.

Ако в общината са забравили да върнат стария режим на светофарите, нека го възстановят. На ако нарочно създават проблем, за да може кметът да каже: „Ето, пуснах движението на кръговото, но вижте какви тапи има“, и така да могат да оправдаят необходимостта от пробива,  това е доста недостойно. И това е най-меката формулировка, която мога да използвам. Всички, които минаваме с колите си през този район, знаем какво беше преди и каква е ситуацията сега, и трудно ще ни заблудят".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
6 коментара
Пенке, Пенке, Пенке......

Пенке, Пенке, Пенке......

07.11.2022 | 23:43

Да не би преди да затворят временно кръговото да нямаше тапи и задръствания по моста?Тази дама си прави шеги с нас. Всеки ден минавам поне по три пъти в двете посоки, преди благославях бившия кмет, сега компания му прави и тази подизпълнителка.

Отговори
6 0
Бойко Борисов сложи точка на войната в ГЕРБ в Пловдив:

Бойко Борисов сложи точка на войната в ГЕРБ в Пловдив:

07.11.2022 | 14:02

СПИРАМЕ ТОЗИ ПРОБИВ! https://demokrat.bg/archives/12592

Отговори
0 2
Пеньо

Пеньо

07.11.2022 | 12:27

Човек на правилното място - съветник по к.рвенските номера!

Отговори
5 0
Веселяк

Веселяк

07.11.2022 | 12:41

Тръгнал Зи,с нейните номера да й излиза... Поне се забавляваме

Отговори
4 0
Пешо

Пешо

07.11.2022 | 11:34

Ако имаш късмет да те срещна на улицита гледай да отидеш по далече. Всеки ден минавам през това кръстовище по 7-8 пъти, защото това ми е работата. Днес ми отне 15 минути и така е постоянно. Искам да си с мен в колата когато минавам от там и да видиш каква е свършихте.

Отговори
6 0
Боян

Боян

07.11.2022 | 11:33

Браво за смелостта, госпожо Деведжиева! Едва ли Зи ще ви разбере....

Отговори
1 7

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?