Следвайте ни

Детските площадки най-после се използват по предназначение СНИМКИ

viber icon

Детските площадки в парковите пространства вече са отворени за посещение. Още в първия ден от падането на забраната за ползването им малчуганите се възползваха от свободата и изпълниха с игри и закачки съоръженията, до които нямаха достъп в продължение на два месеца.

Заповедта за свободен достъп до парковете, градините, фитнесите на открито и детските площадки бе обявена от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, а самата тя влезе в сила от 14 май, ден след падането на извънредното положение. 

Въпреки че на децата е позволено да използват катерушките, министерството апелира все пак да не се образуват струпвания, а регулирани посещения. 

Така в сутрешните часове майки с бебета и хлапета си играеха на съоръженията в „Цар-Симеоновата“ градина и междублоковите градинки в район „Централен“. На доста от тях ограничителните ленти още не са махнати, но никой не прави забележка на малчуганите, че си играят. Личат си усмивките и радостта у хората. 

Не се забелязват и представители на Общинска охрана или МВР, които да налагат глоби. 

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Л.К.

17.05.2020 | 10:23

Здравейте! Прочетох статията и ме озадачи факта, че същите тези площадки в Цар-Симеоновата градина, бяха затворени за посещение на 16/05/2020. Като причина от страна на общинска охрана се посочваше, че "ТАКА НИ Е РАЗПОРЕДЕНО ОТ ШЕФА". Учудващо е, че министърът е издал заповед с която разрешава ползването а "ШЕФА", който и да е той, по собствено усмотрение решава дали за изпълни тази заповед, или по- добре НЕ. От това следва да заключим, че "ШЕФА" е много по-голям от министъра.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?