71

Детски фестивал в Пловдив: Бойни изкуства, танци, рисуване и стена за катерачи на Бунарджика

 
Детски фестивал на знанието и движението Пловдив 2022 ще се проведе в събота и неделя от 10 до 16 ч. Децата на Пловдив ще имат възможност да чуят интересни лекции, да видят участват в демонстрации, да се ориентират с компас, да влязат в ролята на спасител, биолог, учен, изследовател на пещери, да научат за непознати животни и растения, и да опознаят вертикалния свят на алпинизма и катеренето.


В Градската градина ще се проведат демонстрации по бойни изкуства, народни танци, рисуване, актьорско майсторство, занаят.


Тази година, за първи път от началото на провеждане на фестивала, ще има и пункт за скално катерене, в източното подножие на хълм Бунарджика /до църквата „Св.Св. Петър и Павел”/.


Фестивалът показва каква е връзката между знанието и движението, как наученото в библиотеките може да бъде практически приложено навън, как се култивира здрав дух в здравото тяло, как да живеем активно и как безопасно да взаимодействаме с природата и околната среда.

Фестивалът е организиран от Народна библиотека „Иван Вазов”, СНЦ „Асоциация за социална, здравна и правна помощ“ и Клуб за планинско-приложни спортове "АГАРТА" – Пловдив, в сътрудничество със Съвместно командване на специалните операции /68-а бригада Специални сили/.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?