Следвайте ни

Детска площадка никне на мястото на „Водолаза”

viber icon

Легендарната пловдивска кръчма „Водолаза” може и да не дочака четвъртвековния си юбилей на 1 април. Тя ще бъде премахната заедно с другите търговски обекти според плановете за преустройство на пространството на ул. „Младежка”. От самото заведение обаче са оптимисти и се похвалиха, че на 1 април ще посрещат фенове от цял свят за тържеството си.

„На този етап се премахват всички преместваеми съоръжения. Това е от Областна управа до жп линията и става в рамките на годината. Ще предложим идеен проект за цялата зона, която ще е зелена и ще има детски площадки”, обясни кметът на „Централен” Георги Стаменов.

Според него в този му вид „Водолаза” няма как да остане. „Как да се впише в някакъв проект? Като пуснат скари и започнат да пекат риба, живеещите наоколо се оплакват. Нямат подходящи санитарни възли и теренът около обекта се използва като нужник. Имах делегация от съседи, които се оплакват, че са подложени на този тормоз от години”, обясни кметът на „Централен”. Той смята, че в един момент трябва да се помисли за санитарно-хигиенните норми в района, въпреки славата на пивницата.

Сега започна поетапното премахване на всички павилиони и магазини. Част от временните обекти обаче може и да оцелеят до лятото. Общинският съвет даде срок до края на тази седмица да започне премахването. От „Централен” обясняват, че нито един от павилиони или магазин не е инсталиран по надлежния ред с разрешение за поставяне.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Петров

17.02.2020 | 13:20

Дайте шанс на Водолаза !

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?