71

Детска Коледа на Главната: Щедър белобрад старец подарява усмивки

Празничен концерт в центъра на Пловдив накара млади и стари да се усмихнат за Коледа. В 11 часа на откритата сцена на пл. "Стефан Стамболов" изненадите започнаха с “Коледни чудеса в страната на талантите”. В коледното събитие участваха деца, малки и големи, от обичаното предаване „Ася в страната на талантите“. Водеща на хубавия празник бе Ася Антонова. Благодарение на концерта, Главната улица се превърна в една своебразна Лапландия за жители и гости на града. Мнозина се спираха за погледат и послушат, като забравяха за времето, обладани от заразителния коледен дух. За публиката бе подготвена и специална изненада - празнични томболи с подаръци, които ги връчи самият Дядо Коледа. 

В 12 часа пък сцената превзе Студентски танцов състав „Пълдин“ при УХТ.  В концерта се включиха Детски танцов състав "Марица" към СУ "Цар Симеон Велики", Веселин Имандиев -солист от ФАФ "Куклици", 10-годишната Елизабет Кирова и децата от Танцов състав "Белащенче". Изненадите обаче тепърва започват. В 17 часа ще започне традиционният Коледен концерт на Биг Бенд Пловдив, с диригент Николай Гешев. Солист на състава е Едит Унджиян, а тя ще си партнира на сцената с талантите на „Арт Войс център“ с ръководител Руми Иванова.

Утре пък сцената ще е запазена за известната Елица Тодорова, която ще радва публиката с модернизиран фолклор, етно, български хитове на тарамбука, гайда и китара.  Финалистката от Евровизия 2007 и 2013 се обединява с талантите от Варна Александър Тодоров – гайда и Николай Костадинов – китари. На Стефановден пред жителите и гостите на града ще се разкрие "Зимна приказка" благодарение на концерт на децата от Арт Войс Център, а на 29 декември сцената ще превземат трима италиански певци - Федерика Грациани, Марко Салватори и Диего Ди Курцио и финландската певица – Джулия Рейникайнен. Те изпълняват песни на скандинавската група АББА и претворяват техните незабравими хитове. 

снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?