Следвайте ни

Десислава Йорданова напусна Община "Родопи" след скандала с дипломите

viber icon

След скандала, заформен около дипломите й, Десислава Йорданова е подала молба за напускане на Община „Родопи“ в Пловдив, където заемаше пост като главен експерт в отдел „Образование“. Това потвърдиха от ръководството на Общината за Нова тв. От Градския съвет на червените в Пловдив пък са взели решение тя да не заема и да не кандидатства за ръководни постове в близката една година.

Припомняме, че според журналистическо разследване на NOVA тя се е сдобила с магистърска степен в Медицинския университет, като е представила преди това подправен документ, че е завършила бакалавърска степен от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".  Прокуратурата в Пловдив веднага се самосезира по казуса, а Икономическа полиция започна разследване. Йорданова бе призована на разпит. Съпартийците й от града под тепетата също реагираха.

 Десислава Йорданова обяви в медиите, че има завършено висше образование степен „бакалавър“. От документа за магистърската й степен става ясно, че през 2010 г. почти с отличие тя е завършила специалността „Здравен мениджмънт“.

През 2009 г. Йорданова кандидатства в Медицинския университет с молба, в която посочва , че освен платена такса прилага и копие на диплома за завършено висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“.

От Медицинския университет обаче откриха единствено служебна бележка, в която е посочено, че Десислава Йорданова има завършено висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“ във Факултет „Икономика“- специалност „Маркетинг и Мениджмънт“. Прави впечатление, че името на университета е изписано с правописна грешка.

Освен това от печата на документа не става ясно кой го издава.

Става ясно, че Йорданова не е завършила във Факултета по „Икономика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, защото такъв не съществува там. Няма и такава специалност „Маркетинг и мениджмънт“, категорични са от ръководството на университета.

Освен това Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ потвърди, че не е издавана „Служебна бележка“ на Десислава Георгиева Йорданова, защото университетът няма практика да издава подобни бележки. Там се издава само уверение върху бланка на Университета.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (27)

Съветник

Съветник

12.10.2020 | 14:32

В община Родопи веднага след идването на червения кмет Михайлов започна масова чистка на служители и замяната им с кадри на БСП. Няма значение ставаш ли или не ставаш- важното е да си лоялен.

Отговори
5 0
Ракодов

Ракодов

12.10.2020 | 11:35

Много нагла тая дебелана,сега да върне всички заплати откакто се е водила на държавна службичка да и натресат няколко годинки за документ с невярно съдържание, на двете дипломи,на татенцето депутат да се маха от всички заемани постове и така да започне едно прочистване ,а не Курнелка да я избира в ръководството на партията майка,евала на чичо Гошо много правилно изказване че това е престъпление и трябва компетентните органи да се самосезират.

Отговори
6 0
ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ....

ДОБРЕ Е ДА СЕ ЗНАЕ....

12.10.2020 | 10:02

КОГАТО СЕ САМОЗАБРАВИШ И ПРЕЯДЕШ С ВЛАСТ ПАРИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ВЛИЯНИЕ....ДАЖЕ МОЖЕ ДА НЕ ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ "ДЕТЕТО " КАКЪВТО Е СЛУЧАЯ....ВЪЗМУТИТЕЛНО НАХАЛСТВО...СЪД И ЗАТВОР НО И ЗА ТАТКО КОЙТО СТО ПРОЦЕНТА Е ДВИГАТЕЛ НА ДОБРОТО ЗА ДЕТЕТО....ТОВА ДЕТЕ Е ТЪПО И ЗА ТОВА МИНАВАТ НА ТОЗИ ВАРИАНТ.... ХВАЛА НА ТИНА ИВАЙЛОВА - НО ПРИ НЕЯ Е ВИДНО МОЖЕ ЗНАЕ НЕ Й ПУКА ЩЕ ТЪРСИ ИСТИНАТА ЗАЩОТО ТЯ ТАКА Е НАУЧЕНА ОТ РОДИТЕЛИ ТЕ СИ ДА ПОСТИГА ЦЕЛИ И МЕЧТИ С ТРУД УЧЕНИЕ И НЕСГОДИ ....НО БАВНО ПО ПЪТЯ НА УЗРЯВАНЕТО.... ДОКАТО ДЕПУТАТСКАТА ОГОЕНА МОМА ВИДЯХТЕ ЛИ КАКВА НАГЛОСТ И ЗЛОСТ ИЗБЪЛВА.... А КМЕТА НА РОДОПИ МИХАЙЛОВ ПРОСТО СИ ГЛЪТНА ЕЗИКА ....ЩОТО ТОВА КМЕТСТВО ЕНА БСП И ТОВА НИЩО ИМ ИЗТРЕСКА ОГРОЕН ШАМАР...ТАЗИ ТРЯБВА ДА ПОНЕСЕ СЪДЕБНА СПРАВЕДЛИВОСТ БАЩА Й СЪЩО..... АЗ СЪМ БИЛА ЧЛЕН НА БСП СЕГА СЪМ СИМПАТИЗАНТ ....И МНОООГО ОТ ОТДАВНА ВИЖДАМ ГЛУПОСТИТЕ СВЪРЗАНИ С ВЛАСТ И ПАРИ.....ТОЗИ ПЪТ ЩЕ СИ ПОМИСЛЯ НА ИЗБОРИТЕ КОГО ДА ПОДКРЕПЯ..... КАКТО КАЗВА ПИЯНИЦАТА КОИТО НЯМА НИЩО САМО ЧАКА ДА МУ ПАДНЕ ЛЕВ И ДА СИ КУПИ АЛКОХОЛ: ТА ТОЙ КАЗВА НИТО ЕДНА БАНКА В ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА МЕ ЗАСЕГНЕ С ФАЛИТА СИ.....СЪЩОТО ГО ПЕРЕФРАЗИРАМ...НИТО ЕДНА ПАРТИЯ ИЛИ СТРУКТУРА В ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ ДА МЕ ЗАСЕГНЕ СЪС ЗАГУБАТА СИ НА ИЗБОРИТЕ ...ЗА ТОВА ТОЗИ ПЪТ НАКАЗАТЕЛЕН ВОТ.... БСП ЩЕ ЗАГУБИ 6 ГЛАСА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО.... А ТОВА НЕЩО ГО ПОДГОТВЯХА ДА ТРЪГНЕ ПО СТЪПКИТЕ НА БАЩА СИ ЗА ПАРЛАМЕНТА И ГОЛЯМАТА ПОЛИТИКА НЕ ЗА КОПАНЕ НА ДОМАТИ....ТО Е ЗА НАС....

Отговори
5 0
бай Ставри

бай Ставри

12.10.2020 | 12:04

От правописни грешки и викане, не разбрахме нищо.

Отговори
2 0
доктор Златев

доктор Златев

12.10.2020 | 09:23

Въпросната Десислава, че не е стока, е ясно на всички. Но ми направи впечатление с какво удоволствие професор Мурджева - ректор на МУ, коментираше този казус. Буквално протече от удоволствие. Ей, ще се изколят за кокала в тези академични среди.

Отговори
4 6
Разлика в класите

Разлика в класите

12.10.2020 | 09:08

Георги Гергов веднага и директно каза, че това е престъпление. Павел Михайлов - кмета на Родопи каза , че е мишок, който не знае накъде да бяга .

Отговори
6 1
А защо ли?

А защо ли?

12.10.2020 | 06:32

Гергов никога няма да жертва Иван Петков, макар и той да е калинка и то лесно доказуема.

Отговори
7 1
Карта

Карта

12.10.2020 | 02:15

Тая овца мисля че учише в МАРА МАЛЕЕВА зъботехника... Чувала съм от сина ми, че са състуденти. Но явно тя не е изкласила поради "*кадърност"".... Може да си направи някой труда и да провери.... Защото специалността е "висше"... Т. Е. тя е толкова тъпа, че са се чуди ли къде да й изфабрикуват диплома...

Отговори
10 1
Трафик

Трафик

12.10.2020 | 02:08

Татко й е депутат от БСП Георги Йорданов....

Отговори
11 0
Телец

Телец

12.10.2020 | 02:06

Колко глупака по веригата сега ще си хапят лактите!!!! Тази жена показа нагло поведение! Браво на реакцията на МУ и ПРОФЕСОР ДЖУРДЖЕВА... Браво и на Георги Гергов той директно укори поведението и прецени деянието като сериозно. Кмета Михайлов е адвокат и е видял какво ли не, но това не беше по силите дори на най селото му въобръжение. Тази жена се спуска като балон пълен с лъжи и оплете и създаде тревоги и неприятности на достойни институции и служебни лица... Задължително наказание по закон.... Да няма богошомазани... Този тип хора са най опасните колеги... Нагли и деспотични.. Недосегаемите татко ви дечица, нашите... Те не са само от БСП. ОБЩИНАТА В ПЛОВДИВ Е ПЪЛНА С ГЕРБЕРЧЕТА...

Отговори
6 4
мирс

мирс

12.10.2020 | 02:00

Татко и как се казва? Депутат от ГЕРБ ли е? Там също са комунисти. И то почти всички , начело с Борисов.

Отговори
10 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?