71
Следвайте ни

Десетки пловдивчани подкрепиха 10-годишния Живко на концерта СНИМКИ

viber icon

Десетки пловдивчани откликнаха днес и подкрепиха 10-годишния Живко Георгиев, който се нуждае от лечение заради тежка диагноза - ДЦП.  Днес се състоя благотворителния концерт, организиран от Математическата гимназия в Пловдив, където неговите брат и сестра учат в 6. и 8. клас на гимназията и са пълни отличници. 

Децата наскоро загубили баща си, починал от Ковид-19. Майката Весела Георгиева е личен асистент на Живко и семейството живее единствено с този доход. 

На концерта днес пред сградата на общината на пл.“Стефан Стамболов“ се събраха ученици, дойдоха и десетки пловдивчани, привлечени от изпълненията на талантливите възпитаници на музикалната школа „Арт Войс Център“. 

На място бе и 10-годишният Живко и семейството му, като на момчето бе посветено стихотворение и му подариха стихосбирка. 

"Всичко започна като кампания в помощ на семейството ни, а прерасна в море от любов. Не очаквах, че ще откликнат толкова много хора и фирми да ни помогнат, разказа пред "Марица" майката Весела Георгиева. До сълзи я трогнала постъпката на 80-годишна жена, която след като научила за семейството занесла в Математическата гимназия огромна кутия със стъклени играчки за елха, като помолила да ги предадат на Георгиеви. Ценната украса пенсионерката пазела цели 45 години. Днес стъклените играчки вече красят коледното дръвче и внасят празнично настроение в дома на семейството. 

Учителката на майката Весела по математика пък успяла да я намери след толкова години, щом чула за семейството и изпратила огромна торба с орехи и други неща. Това ме трогна много, разказва Весела.  Преди дни пък майка на три деца подарила на Живко специална количка, за да може да излиза навън, след като Весела получила три поредни отказа да получат подходяща такава за възрастта на детето. 

Според майката на Живко в страната ни трябва да се промени цялата политика, свързано с хората с увреждания. Нужно е да се направят рампи за свободното им придвижване не само в сградите на институциите , но и в блоковете , в които живеят. Шофьорите пък не трябва да спират на определените места за инвалиди и институциите трябва да следят за това, смята Весела.  

Не веднъж на тези места се оказват паркирани джипове, някои пък спират толкова близо зад колата ни, че не мога да отворя багажника и да извадя количката, обяснява жената. 

Днес съученици на Живко, на по-големите му брат и сестра , събираха в специални кутии средства в помощ на Живко. 

Всички, които имат желание да помогнат на 10-годишния Живко, могат да го направят и директно чрез банков превод:

Банкова сметка: BG10UBBS88881000245399

BIC КОД: UBBSBGSF

Титуляр: Весела Живкова Георгиева

Телефон за връзка: 0888238861

Снимки: Наташа Манева 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Вяра

Вяра

18.12.2021 | 23:33

Поклон пред всички помагащи! Кураж на семейството!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?