Следвайте ни

Депутатът Манол Генов за рокадата във ВиК-Пловдив: Политическо уволнение след политическо назначение

viber icon

Отстраняването на Спартак Николов е нормално от политическа гледна точка. В крайна сметка едно политическо уволнение винаги следва след политическо назначение. Казвал съм това пред вашата медия когато освободиха мен. Нормална логика, нормални неща. Така депутатът от БСП Манол Генов, който оглавяваше ВиК в периода от края на юни 2013-а до началото на септември 2014-а, коментира пред "Марица" рокадата във водоснабдителното дружество. 

Той посочи, че не желае да дава лична оценка за работата на Николов, като подчерта, че всичко зависи от състоянието на дружеството.

"В парламента тече дебат именно по реглугилирането на тази дейност. Много хора се опитаха да оприличат Пловдив с Перник - и като тип водоснабдяване, и като начин на експлоатация, и като състояние на дружеството. Разликите обаче са големи. Така че, оценката в крайна сметка я дава КЕВР. Може да се види в доклада им от миналата година - ВиК-Пловдив не е от най-добрите дружества, но не е и от най-лошите. Доколкото съм запознат с доклада от миналата година, дружеството в Пловдив е в челната десетка по показатели", посочи Генов.

Депутатът от БСП допълни, че обществеността и управлението са имали доста забележки към работата на ВиК-Пловдив, но не пожела да ги коментира. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Читател

Читател

21.08.2021 | 13:25

Да се ревизира цялата дейност на дружеството по време на управлението на Спартак Николов. Нека се види как ограбваха честните клиенти чрез разпределение на суми от общите водомери, които смениха със стари техни такива и всички "уж проверени" отчитаха винаги с разлика в полза на ВиК. Тези разлики никой не възстановява на честните платци!!! Време е да се спре това абсурдно ограбване!! От администрацията на дружеството казват, че колкото повече вода си изразходвал, толкова повече кубици ти разпределят от разликата на общия водомер! И няма кой да ти възстанови тези суми! Това е кражба от честните платци!

Отговори
3 0
Борис

Борис

11.08.2021 | 10:43

Манол Генов ли намерихте да дава мнение…. Ако работеше правосъдната система отдавна щеши да е в затвора!

Отговори
5 2
Петьо

Петьо

09.08.2021 | 13:03

Спартак отдавна трябваше да бъде сменен .Нито образованието нито опита , знанията и уменията му отговарят на заемания пост. Той е назначен там с помощта на Тотев и Менда защото е приятел на брата на Тотев .Преди да бъде назначен там няма и ден трудов стаж на подобна ръководна позиция. Обикаляше в компанията на Г.Тотев и благодарение на това И.Тотев го уреди да заеме поста Управител на ВИК.Първо Спартак беше заместник на Валентин Василев а после Василев го назначиха за кмет на Район Южен и Спартак оглави дружеството като постави за неофициален заместник Ани Лафчиева която единствената работа с която се беше занимавала последните години е секретарка на офиса на ГЕРБ в район Източен/явно е имала опит знания и капацитет/.После за отговорник по сигурността беше привлечен друг изявен специалист В.Захов /и той от ГЕРБ източен/ а и пенсионер.Последните години Спартак назначи във ВИК и други видни специалисти като Златин Велев и Борислав Кръстев. Валентин Василев след кметуването се върна като представител на държавата в дружеството и получава няколко хиляди лева заплата за да следи интереса на държавата и контролира израсходваните средства по договорите . В Марица е написано много за тези договори и приятелски кръгове всеки като напише в търсачката на Марица Спартак Николов и може да види много. Може ли някой след всичко това да е против освобождаването на Николов .Даже е много закъсняло това освобождаване а и мисля че и за някой неща може и да се попита и потърси отговорност .Незабавно от НАП и прокуратура да проверят всички имоти автомобили и средства на близките на Спартак Николов /сестра зет родители съпруга и на съпругата родители брат и сестра ако има такива.

Отговори
5 1
ВИДЕЛИНА

ВИДЕЛИНА

07.08.2021 | 08:45

АЗ ПЪК ДА ТИ КАЖА ПУКА МИ НА ХУРКАТА ДАЛИ СЕ ОБИЧАТ!! НАЙ ЩЕ Е ПОКАЗАТЕЛНО ОДИТА СЛЕД НЕГО...ВТОРО НАП ДО ДЕСЕТО КОЛЯНО НА СВЪРЗАНОСТ....И ВСИЧКО ЩЕ Е НАРЕД............................ДА ВИДЯТ И СЕСТРА МУ ГЕРГАНЕТО ДЕТО С ПАСТОРА ЗАЛЪГВАТ ДЕЦА И ПСИХОБОЛНИ ДА ГИ "ОТЪРВАТ " ОТ ПРОБЛЕМИ АМА АКО СИ ПРЕХВЪРЛЯТ УЖ НА ЦЪРКВАТА ИМОТИТЕ.... ТЪЩАТА С КЪЩАТА И Т.Н. СТАРИЯ ЛЪВ НИКОЛОВ....

Отговори
7 2
лили терзиева

лили терзиева

07.08.2021 | 06:11

лелее горкиЙО.....сигурно ще иде на борсата, че ще умре от глад хахах този е толкова напред, че надали във Филибето има по-напред от него. Може Тотев да го назначи за пиколо в Империал и без това Спаро е нон-стоп там..

Отговори
8 3
иван

иван

06.08.2021 | 22:27

Много го забавиха този Спартак.Да влезе сега финансов одит!

Отговори
9 3
А сега ?

А сега ?

06.08.2021 | 15:58

А сега ще го подхванат ли службите за имотите и колите или не са негово име, а на някой сиганин?

Отговори
17 3
Манол Пенов

Манол Пенов

06.08.2021 | 15:12

Вие намерихте кой да питате.Те двамата са големи дружки.Не забравяйте, че Спартак ЛЪВОВ Николов е син на Лъв Николов - стар комуняга, бивш партиен секретар на КЦМ, последен комунистически кмет на Тракия.Боко и компания много обичат деца на бивши комунисти, тъй като самия той е ортодоксален комунист.

Отговори
23 3
анонимен

анонимен

06.08.2021 | 15:24

аз пък да ти кажа че изобщо не се обичат !!!!

Отговори
10 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?