Следвайте ни

Демонтираха опасна люлка в центъра на Пловдив, на мястото й засадиха дръвчета

viber icon

Екип на „Градини и паркове“ демонтира стара люлка в междублоковото пространство на ул. „Тунджа“ 9. Сигналът за потенциално опасното съоръжение бе подаден в общинското предприятие от живеещи наблизо граждани с молба за съдействие.

Последваха незабавни действия в партньорство с район „Централен“. Кметът Георги Стаменов разпореди спешна проверка и след заключението, че люлката наистина е опасна за децата, подписа заповед за премахването ѝ.

„Веднага извършихме демонтажа. На мястото засадихме иглолистни дръвчета – две ели и един хималайски бор. Това е предпазна мярка срещу изкушението някои хора да започнат да паркират автомобилите си върху освободеното пространство“, коментира директорът на „Градини и паркове“ Веселин Козарев. 

Той посочи, че децата от квартала има къде да играят, тъй като само на метри има модерни и безопасни детски площадки – и в новата зелена зона на бул. „Свобода“, и в парк „Парашутна кула“.

Козарев подчерта, че сред основните приоритети в работата на предприятието е да се реагира максимално бързо на всеки подаден от гражданите сигнал. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?