Следвайте ни

Демократична България: По-добре умно паркиране, отколкото нови места за коли в центъра

viber icon

Предложенията на Демократична България за бюджета на Община Пловдив са обосновани и са на обща сума малко под 2 млн. лева. Посочили сме откъде могат да се вземат тези пари. В проекта на бюджета са предвидени 1,8 млн. лева за ул. "Владая", но не е ясно какво възнамеряват да правят на тази улица при положение, че тя е изградена. Считаме, че трябва да отпаднат и 78 000 лева, планирани за проект на многоетажен паркинг на мястото на ТЕЛК. В синя зона има свободни места, общинският паркинг не се пълни.

Едно от нашите предложения е да се заложат 230 000 лева за изграждане на система за умно паркиране в синя зона в центъра. Предложението включва създаване на мобилно приложение за намиране на място за паркиране в реално време и сензорна система на общинските паркоместа в центъра.

Съветниците от "Демократична България" предлагат да се предвидят 250 000 лв. за проектиране и изграждане на велоалеи, както и общо 50 хил. лв. за изготвяне на технически проекти за ремонт и реконструкция на подлези, за да се осигури лесен достъп за родители с детски колички, колоездачи и хора с увреждания.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Кършияка

Кършияка

11.02.2021 | 08:59

Нямам вяра на ДБ и празните им предизборни обещания.

Отговори
0 0
Асен

Асен

10.02.2021 | 22:12

Предложенията на ДБ както винаги са нелепи!

Отговори
2 1
Мина

Мина

10.02.2021 | 19:07

А не е ли по-добре умни политици, а не полуграмотниците от ДеБъ?

Отговори
0 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?