Следвайте ни

Делегатите на ГЕРБ в Пловдив: Важно е да имаме наш човек в партийното ръководство

viber icon

Пловдивските делегати  на Националното събрание на ГЕРБ  участваха във форума онлайн от хотел "Империал", предоставен за партийната сбирка от фамилията на бившия кмет. Двете структури - на Пловдив и областта - бяха се събрали в съседните зали на деветия етаж. Новината за избор на бившия кмет, депутат и градския лидер на партията Иван Тотев в Изпълнителната комисия беше посрещната с одобрение сред неговите привърженици. Други обаче бяха учудени от решението на Бойко Борисов, но предпочетоха да си запазят мълчание. Освен делегатите в събранието участваха също така  районните кметове на Пловдив и съответно кметовете от ГЕРБ на общините в областта, както и председателят на Общинския съвет Александър Държиков.  Самият Тотев беше в София.

Ето и кратките коментари от участници в събранието.

Здравко Димитров, кмет на Пловдив:

Призивът да затягаме редиците е уместен

Чухме лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който начерта насоки за новата предизборна кампания. В състава на ИК са избрани нови членове и аз им пожелавам успех, от който ГЕРБ има нужда на предстоящите избори. Призивът на г-н Борисов, че трябва да затягаме редиците и да работим още по-добре за хората е много точен и уместен.  Като общинска администрация ние ще помагаме, както беше и досега. 

Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и координатор на ГЕРБ в областта:

Беше важно Пловдив да има представител в Изпълнителната комисия

Промените в Изпълнителната комисия бяха предвидими. Както г-н Борисов спомена, много е тежко да носиш на гърба си изпълнителната и политическата власт. Имаше лека умора и  при кмета на София  Йорданка Фандъкова, и при кмета на Бургас г-н Николов, които бяха зам. – председатели, а сега са членове. 

Промените, които направихме, бяха крайно належащи, за да може политическата партия ГЕРБ да се представи много по-добре на изборите след два месеца. За Пловдив – град и Пловдив – област с 600 000 души население е изключително важно да има представител в ИК на ГЕРБ. За нас това  е чест. Иван Тотев ще представлява областта в ръководството на партията.

Изпълнителната комисия ще има възможността да обхване по-голямата част от структурите на ГЕРБ с работа на терен и още от следващата седмица, както каза г-н Борисов, ще започнат обиколки из цялата страна и срещи със структурите. Смятам, че наистина  е крайно време  това проветряване, за което говорим толкова години, да се случи и  на следващите избори  ГЕРБ да се представлява не само от твърдите симпатизанти, но да обхванем и периферията.

Александър Държиков, председател на Общинския съвет в Пловдив:

Изборът на Митов и Дончев е ясен знак 

Събранието мина спокойно. Не може да се каже, че в състава на ГЕРБ е направено проветряване, защото тримата от състава на комисията сами бяха подали заявления, че повече няма да участват по лични причини. Изборът на новите зам.-председатели Даниел Митов и Томислав Дончев даде ясен знак, че партията е ориентирана към център-дясно.

Радостно е, че в ИК на ГЕРБ е избран Иван Тотев., който ще представлява структурите в Пловдив и областта.

На събранието бяха определени ясно, точно и конкретно целите и задачите ни в предизборната подготовка и се надявам, че ще има по-добри резултати.

Дани Каназирева, бивш областен управител и депутат на ГЕРБ от Пловдив - област, която беше спомената като добър пример от Бойко Борисов в контекста за регионални координатори, засега не е назначена на тази нова длъжност в партията.

Това може да стане на следващото заседание на ИК на ГЕРБ, което ще се провежда идната седмица.

Според Георги Мараджиев тя се представя добре и като областен управител, и като депутат и потвърди, че за регионалните координатори ще решава ИК на ГЕРБ.  Те ще координират работата на областните партийни структури с централното ръководство.  От такава връзка има нужда, счита Мараджиев.

В ГЕРБ все още не са наясно дали новите координатори ще действат в рамките на области или ще се обособят региони, които да обединят няколко области, например, Пловдив, Смолян и Пазарджик.  Това предстои да бъде уточнено.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Батко

Батко

12.05.2021 | 10:22

Цялата работа Ви е такава. Наши и ваши, никакъв професионализъм!

Отговори
0 0
Krypto

Krypto

11.05.2021 | 19:40

Търсите нови възможности за финансова независимост, стабилност и просперитет? Попаднахте на точното място! Само тук и сега ще узнаете как да спечелите страхотни допълнителни доходи с работа от вкъщи или което и да е място по света и у нас! Работете колкото си пожелаете и когато си искате! Необходимо Ви е малко свободно време, лаптоп, компютър, таблет или смартфон, връзка с интернет и започвате. Печелете гарантирано и си харчете парите със здраве! Как ще се случи това, вижте тук : WWW.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Надомна работа, допълнителни доходи, работа от вкъщи, работа по интернет, онлайн бизнес

Отговори
1 0
Пловдив е Ваш, г-нББ!

Пловдив е Ваш, г-нББ!

11.05.2021 | 21:08

До като говорише по време на изборите, че ше вкара в затвора ИБТ, сега ЗД, като разбра че ше му става шеф, обърна палачинката! За този дънгалак, това е голямо унижение!

Отговори
1 0
Пловдивчанин

Пловдивчанин

11.05.2021 | 18:26

С промените дано се започне добра предизборна кампания, защото много емисари на "умните и можещи" народили се партийки налазиха в интернет, по медиите, дискотеките, моловете и мътят главите на диваците...

Отговори
3 4
Иначе ,как се става ОЛИГАРХ

Иначе ,как се става ОЛИГАРХ

11.05.2021 | 18:23

По-добре за Тотев и фамилия,но не за града.Този филм го играехме и гледахме 8 години.

Отговори
5 1
Йоан

Йоан

11.05.2021 | 17:54

Тотев в затвора! И целия гроб, закопал БГ!

Отговори
15 1
BOIKO

BOIKO

11.05.2021 | 17:35

DA JIVEE HOTEL IMPERIAL I IVAN TOTEV , KREPOSTTA NA GERB , SPASITELI V MRAKA...

Отговори
2 2
Ццц

Ццц

11.05.2021 | 16:50

Каназирева, маминия крадец Ванчо и Гърневски, нямат работа в управлението на държавата още повече в управлението на Пловдив. Идва време, колкото и да ,,стягате,, редиците, да отговаряте за кражбите и золумите.

Отговори
11 2
Герб

Герб

11.05.2021 | 16:43

И това съглашателство с Данка... унижихте ни. А гласувах за Герб. Съжале....

Отговори
8 2
Бравооо...!

Бравооо...!

11.05.2021 | 21:12

А Данка-Калпазанка, къде е? А тя сигурно ще бъде назначена да завежда кефа на шефа! Ми така правят всички, които са, завършили в Кембридж!

Отговори
1 0
Георги Гогов

Георги Гогов

11.05.2021 | 16:28

Кмете, подай си оставката! Това е единственото смислено нещо, което можеш да направиш и да зарадваш пловдивчани!

Отговори
15 3
Да бе до

Да бе до

11.05.2021 | 15:16

Ти си готов на всичко.Не е виновен Тотев, а такива мишки като теб!Сламен човек си!Това е то

Отговори
8 10
Пепи

Пепи

11.05.2021 | 16:41

Сто пъти по добре г- н Тотев и екипа му отколкото сегашния кмет. Срамно ниско ниво.

Отговори
3 10
Тиква

Тиква

11.05.2021 | 20:05

Ти да не си общак от каменица на Тотев, бе.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?