2374

Дефилето на младото вино - фаворит за голяма награда

Фестивалът е запазена марка на Пловдив

Любимият на пловдивчани фестивал „Дефиле на младото вино” се очертава като фаворит за голямата награда в категория „Специализиран туризъм” на Министерството на туризма. Победителите се определят чрез онлайн гласуване, а последният срок за това е до 5 декември.

Виненият фест, който преобразява Главната и Стария град в последния уикенд на ноември, засега е с най-висок брой гласове. До вчера по обед за дефилето бяха гласували над 1/3 от участвалите във вота, сочат междинните резултати.

Годишните награди в туризма по традиция са много оспорвани, като победителите се излъчват на база на личните предпочитания на българите в няколко категории. Гласуването е възможно до до 23:59 часа на 05.12.2022 г. на www.tourismawards.bg. 

"Контролът ще бъде завишен, за да се минимизират възможностите за промяна на електронния вот. Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Опитите за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат", предупреждават от ведомството.

"Дефиле на младото вино“ се организира от Съвета по туризъм и Община Пловдив в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университета по хранителни технологии, винопроизводителите и институции, свързани с културата и изкуството в града. В края на ноември се проведе неговото 14-о издание, в което се включиха и рекорден брой участници - 67 фирми.  45 от тях бяха винарски изби, а 20 - производители на храни. 17 бяха локациите, в които в продължение на три дни пловдивчани и гостите на града дегустираха тазгодишните вина. Празникът на виното отчете над 102 000 броя дегустации, което е ръст от 27% спрямо 2021 г. Имаше и организирани туристически групи от Франция, Германия, Турция и Италия, посетили града специално заради събитието.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?