Следвайте ни

Децата от цялата страна творят в Стария град

viber icon

Улиците в Стария град оживяха днес благодарение на децата, които демонстрираха своите умения в изкуствата. На празника на детското и младежкото творчество, организиран от община Пловдив в архитектурно - историческия резерват с  участието на десетки колектива се събраха не само пловдивските млади творци, но и техните връстници от Пловдивска област, София, Бургас, Велико Търново и други краища на България.

 

Усмивки, съпроводени от музика, озариха ул. "Съборна" и изпълниха пространството пред галерията "Златю Бояджиев". Децата майсторски изписваха яйца, показваха как се правят кукли от шума, рисуваха, и предлага творбите си на всеки, който пожелае.

 

 

Сдружение "Духовно огледало" представи талантливите творци, за настроението на туристите се грижеше детският оркестър "Джуниър бенд" с ръководител Йордан Цветанов. Имаше фокуси и магии, които веселяха и изумяваха с ловкостта и фантазията зрителите.

 

Единственото, което предизвика недоволството на организаторите на този великолепен празник, е засиленият трафик по главната улица на Стария град. Колите влизаха една след друга, въпреки че на входа е монтирана бариера и се влиза с пропуски.

 

Предимството на "Капана" е, че зоната е обособена като пешеходна, а в Стария град няма забрана за достъп на автомобили дори когато тук са събрани стотици деца, коментираха очевидците.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Наташа Манева

Наташа Манева

06.06.2021 | 21:31

Няма никакъв режим за коли в Стария град. Функцията на бариерата е супер бутафорна. А на днешния празник децата много пъти бяха застрашени от инвазията на автомобили. И нито еди служител на общинска охрана, който да помогне за реда. Протести с по 2-3ма участници се охраняват от прекалено много полиция, а за децата охрана няма. Сбъркана ценностна система.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?