Децата от цялата страна творят в Стария град

Улиците в Стария град оживяха днес благодарение на децата, които демонстрираха своите умения в изкуствата. На празника на детското и младежкото творчество, организиран от община Пловдив в архитектурно - историческия резерват с  участието на десетки колектива се събраха не само пловдивските млади творци, но и техните връстници от Пловдивска област, София, Бургас, Велико Търново и други краища на България.

 

Усмивки, съпроводени от музика, озариха ул. "Съборна" и изпълниха пространството пред галерията "Златю Бояджиев". Децата майсторски изписваха яйца, показваха как се правят кукли от шума, рисуваха, и предлага творбите си на всеки, който пожелае.

 

 

Сдружение "Духовно огледало" представи талантливите творци, за настроението на туристите се грижеше детският оркестър "Джуниър бенд" с ръководител Йордан Цветанов. Имаше фокуси и магии, които веселяха и изумяваха с ловкостта и фантазията зрителите.

 

Единственото, което предизвика недоволството на организаторите на този великолепен празник, е засиленият трафик по главната улица на Стария град. Колите влизаха една след друга, въпреки че на входа е монтирана бариера и се влиза с пропуски.

 

Предимството на "Капана" е, че зоната е обособена като пешеходна, а в Стария град няма забрана за достъп на автомобили дори когато тук са събрани стотици деца, коментираха очевидците.

Снимки от Наташа Манева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Наташа Манева

Наташа Манева

06.06.2021 | 21:31

Няма никакъв режим за коли в Стария град. Функцията на бариерата е супер бутафорна. А на днешния празник децата много пъти бяха застрашени от инвазията на автомобили. И нито еди служител на общинска охрана, който да помогне за реда. Протести с по 2-3ма участници се охраняват от прекалено много полиция, а за децата охрана няма. Сбъркана ценностна система.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?