Следвайте ни

Децата далеч от шадраваните - дезинфекцират ги

viber icon

Не е хубаво децата да газят в пловдивските фонтани и да се плискат с вода. За това предупреждават от "Градини и паркове". От предприятието напомнят, че всички декоративни водни басейни в града се третират с дезинфектанти. Тяхната цел е да предотвратят развитието на водорасли и микроорганизми.

"Ден след като беше пуснат фонтанът в новия парк до кръстовището на бул. „Източен” с бул. „Княгиня Мария Луиза”, децата започнаха да цопкат крачета и ръчички във водата, което не само че не е препоръчително, а е и забранено", пишат от "Паркове и градини".

„Молим родителите да пазят децата, тъй като водата се обработва с дезинфектанти и препарати срещу развитието на водорасли и са възможни нежелани реакции”, призова директорът на ОП „Градини и паркове” инж. Георги Николаев. Навсякъде са поставени предупредителни табели, но някои от тях често изчезват.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Аааааааааа............

Аааааааааа............

29.06.2020 | 11:26

Водораслите и микроорганизмите са много по-безвредни от дезинфектантите , но са неприятни за очите на разни префърцунени господа и госпожи. Само в езерото с рибите има среда благоприятна за живот. Скоро и световният океан ще бъде дезинфекциран и стерилизиран за да се намират на работа химиците.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?