Следвайте ни

Деца строиха арки и небостъргачи на Младежкия хълм

viber icon

Арки от стиропор, небостъргачи от дървени пръчици и мебели от шперплат и картон - всичко това бе част от игрите на пловдивските малчугани в "Града на децата" на Младежкия хълм до Приключенския център.

Събитието "Хвърчаща класна стая" събра за няколко часа десетки и превърна поляната под хълма в място за интелигентни игри. То е продължение на детския празник от 1 юни, който бе пак тук.

Организаторите от софийското сдружение "Изграждаме заедно" си поставили за цел да развият чрез игра архитектурното мислене на малките.

Така те можеха да вземат блокове от стиропор и да построят класическа римска арка. Други сглобяваха сложни конструкции и мебели от дървени плоскости.

Трети правиха структури на високи сгради от пръчици съединени с ластик. Десетки варели, останали от последния рок концерт, се превърнаха в части за издигане на стена.

Това обаче бързо омръзна на момчетата и те започнаха да се търкалят в тях. Така сами преоткриха игрите на своите дядовци. 

След Младежкия хълм "Хвърчащата класна стая" ще бъде представена в други пловдивски райони и ще обиколи областта.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?