71

Деца откриха „Микросвят” в Природонаучния с танца на микробите

Момчета облечени в сребристи туники и момичета в бели рокли изиграха днес "Танца на микробите" в Природонаучния музей. Това стана при откриването на новата зала „Микросвят”.

Малките любители на природните науки изрецитираха и две стихотворения, едното от които е измислено специално за музея. Децата от ДГ „Валентина” го подариха в рамка на директора на музея д-р Огнян Тодоров.

От днес зала „Микросвят“ става част от постоянната експозиция на музея. Сред многото модели на вируси има и такъв на коронавируса.

В залата са изложени атрактивни тактилни модели на едноклетъчни организми - чехълчета и зелени еуглени, за които са учили всички.

Може да бъде видян 3D модел на животинска клетка, заедно с клетъчните органели. В новата зала има и микроскоп, со който може да се разглеждат различни едноклетъчни.

„Продължаваме да утвърждаваме нашето мото на музея "Добре дошли в различните светове“. Това, което искаме да представим на нашите посетители, е един пъзел от различни тематики, в който всеки да намери нещо за себе си, според интересите си“, каза на откриването д-р Огнян Тодоров

Сред гостите бяха заместник-кметът по „Култура, археология и туризъм“ на община Пловдив Пламен Панов, директорът на Регионалния исторически музей – Стоян Иванов и професорът по биохимия -  проф. д-р Илия Илиев.

Снимки от Валентина Биларева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?