1553

Деца от Пловдив се състезават за каузата на малкия Данаил СНИМКИ

Десетки ученици участваха в класациите за ежегодното благотворително състезание на Картинг Писта Лаута. То се прави в чест на легендарния бразилски пилот от 90-те години на миналия век Аертон Сена. 

Тази година ралито събира средства за малкия Данаил Стоянов от Пловдив. Момчето страда от церебрална парализа и този месец му предстои операция. Данаил е едно от децата тризнаци в семейството.

В предварителните гонки участваха близо 100 момчета и момичета от града и от околните селища. Те се състезаваха по 10 минути и първите най-добри 16 времена бяха допуснати до финалната гонка.

Сред тях бе шестокласникът от Пазарджик Денислав Кузев. Той бе дошъл специално за състезанието с баща си. „Участваме във всякакви благотворителни каузи и състезания. Затова сме и тук“, обясни бащата на момчето. Денислав се качи в картинга с професионално направен костюм за състезания. Във финалната група се класира и едно момиче - София Казакова.

Финалът на състезанието продължи 10 минути. Той бе спечелен от Стефан Марудов. Победителят получи купа и почетна грамота.

Снимки от Наташа Манева

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?