46

Деца от Пловдив с уникален жест към огнеборците СНИМКИ

"Благодарим ви, че всеки ден рисувате живота си за нас!"
"Благодарим ви, че сте избрали тази професия, за да ни пазите в беда!"
"Благодаря, че спасяване хора всеки ден!"

Това са само част от посланията, написани върху тематични рисунки, които деца от езикова школа в Пловдив, подариха на огнеборците от Първа районна служба. Страхотният жест размекна пожарникарите и те благодариха на малчуганите с цялото си сърце. 

"Пред последните дни ставаме свидетели на новини за много пожари. Решихме да дойдем тук и да се срещнем с хората, избралите тази достойна професия, за да им благодарим лично. Децата трябва да знаят как да се пазят и как да реагират при пожар, но смятаме че още по- мотивираща за отговорността им е срещата от първо лице, сподели учителката Даниела Гюлеметова.

Момичетата и момчетата от езиковата школа се запознаха с оборудването на колите, част от униформата и инструментите на пожарникарите.Малките посетители, които разнообразиха натовареното лятно ежедневие на огнеборците, получиха ценни съвети, свързани с безопасността и реакцията при пожар. Те останаха изключително впечатлени от срещата -  усетиха пръските и силата на водната струя, разгледаха каските и облеклото на огнеборците и противопожарните автомобили. За благодарност те подариха на пожарникарите свои рисунки с лични послания и накрая всички заедно се снимаха за спомен.снимки от РДПБЗН-Пловдив

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?