46

Деца окупират музея за нови детективски игри

Пловдивчанките Лора и Наталия откриха още в 10 часа сутринта ателието посветено на Световния ден на влажните зони и животните в тях в Природонаучния музей.

Празникът стартира вчера с любопитна изложба във фоайето на музея, която показва 11 птици, бозайници и змии, обитаващи бреговете на река Марица. 

Петгодишната Лора и 2 години по-голямата от нея Наталия оцветяваха подбрани интересни пернати, които живеят в пловдивския край. След двете момичета в музея започнаха да идват още десетки деца. 

На съседна маса бяха организирани игрите за по-големи деца. В нея те минават през лабиринти за да стигнат до любимата птица или опитват да са детективи.

При втората игра срещу всяка буква от една таблица трябва да запише името на риба, което започва с нея. 

„А за да направят това децата трябва да слязат до аквариума на приземния етаж и там да видят имената на рибите”, обясни уредникът Аглика Панайотова. 

„С тези игри, чрез метода на преживяването, децата учат интересни факти и се накрая могат да познават риби и птици”, допълни пиарът на музея Даниела Сариева.

На празника за световния ден дойде и педагогът Кристияна Стойчева, която поддържа сайта „Майките споделят”. Тя го развива като място където децата може да се информират къде да прекарват времето си в по-големите градове. 

Снимки от Валентина Биларева

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?