49

Деца изненадаха огнеборците в Пловдив с мартеници, песни и голяма пита СНИМКИ

За втора поредна година възпитаниците на детска градина „Люляк“ и техните преподаватели изненадаха пловдивските огнеборци и служителите на администрацията със собственоръчно изработени мартенички. Малчуганите поздравиха всички с тематични песни и стихове, а по заръка на Баба Марта носеха огромна погача за почерпка.Мартеница с големи Пижо и Пенда пък бе закачена на първа пожарна кола, а всяко от децата подари мартеничка на служител на пожарната.

Като гостоприемни домакини, от пожарната служба в града под тепетата показаха на децата работното си място и споделиха тайните на професията. В любимец на децата се превърна огнеборецът Иван Димитров, който им демонстрира атрактивно спускане от втория етаж от пожарникарския лост и как се използва допълнителната маска за спасяване, която се включва към въздушно- дихателния апарат на пожарникаря. Децата с огромен интерес и внимание слушаха уроците по пожарна безопасност. Бяха впечатлени от новите познания за големите пожарни автомобили и от демонстрацията с автомеханичната стълба, която направи пожарникарят Стоил Стоилов.

Домакинът на празника старши комисар Васил Димов благодари на педагогическия персонал на ДГ „Люляк“ за прекрасната изненада, с която посрещат месец март. На тръгване децата бяха изпратени със сирени, което предизвика вълна от аплодисменти и радостни възгласи. Те си тръгнаха и с подарък от нас – макет на пожарен автомобил, който ще занесат за спомен в своята детска градина. Най щастлива от всички беше 6-годишната Зия, която позира с подаръка и сподели, че нейната най-голяма мечта е да стане пожарникарка.

снимки от РДПБЗН-Пловдив

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?