71

Деца и мотористи с атрактивна благотворителна кампания за момче с рядко заболяване

 

Атрактивно благотворително събитие организират на  4-ти февруари Сдружението на жените мотористи "Lady Bikers MPowered Bulgaria", с подкрепата на Мото клубове Vagabonds MC, Benzin MC, Детска градина "Люляк" и ОУ "Захари Стоянов"в Пловдив и приятели.  Датата не е избрана случайно, тъй като на нея се отбелязва Световния ден за борба с рака. 

Кампанията "Заедно да дарим обич, надежда и живот за Коце" е за 20-годишния Костадин Бозуков.

Само преди три месеца момчето, което живее в пловдивския квартал „Коматево“, води съвсем нормален живот. След завършване на училище то започва да работи и се издържа само. През ноември миналата година обаче крайниците му започнали да изтръпват, прието е в болница по спешност и след направен ядрено-магнитен резонанс е хоспитализирано в неврологично отделение. Лекарите  диагностицират младия мъж с рядкото онкологично заболяване Сарком на Юнг. 

След като дишането на момчето се влошава близките му търсят помощ в голяма болница в Турция, където веднага започва лечение. 

„В болницата бяха направени  химиотерапия, лъчетерапия и физиотерапия. След първия цикъл на лечение Костадин се изправи на крака. Започна да ходи с проходилка,  има подобрение в състоянието му и туморът  намаля. В турската клиника се полагат всички усилия, за да може той да проходи и ракът да бъде излекуван“, разказва майката на момчето Мария Бозукова. 

Тъй като се налага продължаване на лечението, в момента Коцето и семейството му отново са в турската клиника, а за лечението му са необходими над 160 000 евро, за да се проведат още 12 химиотерапии.

 Сумата е непосилна за семейството - майката работи в детска градина, а бащата в общинско предприятие.

„ С нашите доходи няма как да осигурим тази сума. Всяка майка  се бори за детето си и призовавам всички, които имат възможност да ни помогнат да го направят. Няма значение с каква сума - за нас всяка стотинка е помощ да осъществим нашата мечта и Костадин да оздравее",  призовава  разтревожената майка.

 Докато момчето е на лечение приятелите му и организаторите на събитието са подготвили интересна програма, с която да привлекат дарители на 4-ти февруари.

Пред Централни хали от 11.00ч.-16.00ч. ще бъде разположен благотворителен базар на сувенири, картини и вещи, изработени и дарени от деца и приятели. От 12.00 часа започва инициативата " Силата е с теб" и по време на събитието всеки желаещ ще може да се снима с атрактивни мотори. 
Всеки, който се интересува, може да участва в дискусия-беседа на тема "Рака струва пари, много пари! Хората могат да бъдат спасени само с обединение на обществото“.
Между 13.00ч.и 16.00ч. се организира Flash Mob "Новата прическа на Коце днес е на мода! Бъди красив! Опитай и ти!“, където младежи и желаещи могат да се включат в модерирано от професионален фризьор избръсване на главата пред публика. След това те ще запишат своето послание към Коце, за му покажат, че са съпричастни в битката му с рака и го подкрепят.

За всички, които се включат в събитието, организаторите са подготвили топъл чай, кафе и още изненади. Всеки, който има въпроси или иска да се запише за участие може да се обади на тел:0878779101 – Мари и 0884449327 – Пламена.

Открити са и банкови сметки за дарения.

Лична банкова сметка
Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG68CECB97901033096101
Титуляр: Мария Бозукова
Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG70BUIN95611000708188
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев

Основание: Дарение за Костадин Стефанов Бозуков
Revolut 0884449327
Титуляр : Пламена Сураева

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?