Следвайте ни

Тенис клуб се оборудва с павета от пловдивски булевард

viber icon

Общината Пловдив ще предостави 70 000 павета на тенис клуб "Пловдив" ООД , ако Общинският съвет одобри на сесията на 11 юни предложението на кмета Здравко Димитров.

От клуба са поискали каменни блокчета, за да направят от тях настилка върху 700 кв. метра площ на корта на Младежкия хълм.  Паветата са нужни за ремонт и реконструкция, твърди градоначалникът в предложението си до местния парламент.

Паважът е свален от булевардите, където беше извършен ремонт. Хиляди павета са свалени от Коматевско шосе, бул. "Васил Априлов", "Шести септември" и други по-малки улици.  Фирмите, наети за реконструкцията, бяха задължени да съхраняват строителния материал и да ги предоставя само по разпореждане на Община Пловдив.  Павета се пазят с базите на  фирмите "Драгиев и ко", "Пътинженеринг" и "Европейски пътища", ангажирани с подмяна на настилката.  

В миналия мандат нито веднъж  от тогавашната администрация нито веднъж не беше даден публичен отчет  какви са количествата паваж, с които общината разполага. "Марица" няколко пъти се опитваше да получи информация, но  без резултат.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?