49
Следвайте ни

Дават допълнителни пари на районите в Пловдив за ремонт на улици

viber icon

Допълнителни средства  за текущите ремонти на улиците ще получат шестте района на Пловдив, след като Общинският съвет гласува на днешната сесия предложението на кмета Здравко Димитров. 

Всеки район ще разполага със 150 000 лева, за да кърпи дупките през зимата и да асфалтира разбитите участъци от кварталните пътища.  Допълнителното финансиране е поискано от районните администрации. Тази година за благоустрояване и ремонти в районите от бюджета бяха осигурени между 600 и 800 000 лева, но парите свършиха.  

Средствата  за улиците се взимат от ЕГ „Иван Вазов”, където трябваше да се строи спортна зала. Но и през тази година учениците са принудени д играят физическо с неудобна зала, която е малка,  или в двора. От община Пловдив обясняват, че  с избраната за строителство фирма беше подписан анекс,  но след това договорът беше прекратен.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

смешни суми

смешни суми

22.11.2021 | 20:12

с тези пари какво по-напред? Живея в Южен и почти няма здрава улица. Ще хвърлят от камиона някоя лопата асфалт.

Отговори
1 1
СТОП

СТОП

22.11.2021 | 20:11

ТОВА АПИ СКОРО ЩЕ ГО ЗАТВОРИМ .......ЗАВИНАГИ.......... ТО Е ........НЕ ......РЕНТАБИЛНО ЗА НАС .......НАРОДА........... НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.......................

Отговори
0 1
Пловдивчанин

Пловдивчанин

22.11.2021 | 19:39

Най-сетне малко децентрализация. Ся остава и районните кметства да си свършат работата като хората, в което за жалост се съмнявам.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?