Следвайте ни

Дават Чалъковата къща под наем срещу 50 стотинки на квадрат

viber icon

Възрожденската къща в Стария град, известна като Чалъкова, ще бъде дадена под наем за 10 години на сдружение  „Тракия”.  Емблематичният имот на Чалъковия род от Копривщица  се намира на ул. „Ген. Тошев” 4 и се стопанисва вече пет години от същото сдружение, представлявано от Иван Попов. 

Наемателите са възстановили  старинната къща, като са инвестирали в нея над 250 000 лева.  Ремонтът  на всички помещения и покрив, както и реставрацията на стенописите приключи през 2016 г. Затова  кметът Здравко Димитров предлага  Общинският  съвет да удължи ползването на имота.   Това са три сгради, една от които е на два етажа, с двор. 

Месечният наем за  застроената и незастроена площ  общо от 587 кв. метра е в размер на 430 лева без ДДС. Според тарифата, приета още навремето от местния парламент, сдружения с нестопанска цел, каквото е „Тракия”, неправителствени организации, фондации и политически партии, плащат най-нисък наем – 50 стотинки на един квадратен метър. 


Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?