49

Държавата отпусна 4 млн. за кино "Космос" и 1,5 млн. за улица в "Западен"

Кметът Костадин Димитров подписа споразумения за финансиране на двата ключови обекта

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа днес в Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ споразумения за финансиране от републиканския бюджет на проектите за реконструкция на кино „Космос“ и улица „Генерал Колев“.

„Реализацията на проекта за кино „Космос“ е приоритет, който ще осъществим, за да може Пловдив да има модерен културен център по всички съвременни стандарти, както и ново, градско площадно пространство. Този проект е един от символите на Европейска столица на културата 2019 и на градивния потенциал на гражданската енергия“, посочи кметът на Пловдив.

Костадин Димитров благодари на заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов за свършената до момента работа.

Сумата, която държавата отпуска за кино „Космос“, е 4 млн. лева, а за реконструкцията на ул. „Генерал Колев“  – 1,5 млн. лева.

„Проектът за улица „Генерал Колев“ е важен за жителите на целия град. По време на мандата предвиждаме поетапно обновяване на инфраструктура във всички райони”, допълни кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Ламарин Тенекеджиев

Ламарин Тенекеджиев

14.03.2024 | 19:27

Давате ли сметка ако беше любимия ви комунизъм, или на власт са такива като иZраждане за такива плюещи коментари щяхте вече да сте в затвора!

Отговори
1 0
Хвалби

Хвалби

14.03.2024 | 15:03

По малко приказки, работа, работа и само работа ..... на всичко лошо и неприятно хората се ядосват докато го възприемат и то остава на постоянно, но хвалбите продължават .... ще видим какво ще стане и с киното и с улицата , дано да не е като Даме Груев .....

Отговори
5 1
каръпшън

каръпшън

14.03.2024 | 13:34

Каква столица на културата? Това беше преди сто години! Киното е символ на безхаберието на всички "демократични" кметове от 1990 г. до сега! Освен от възможности за далавери, от друго те не са се интересували!

Отговори
10 2
Кольо Фичето

Кольо Фичето

14.03.2024 | 13:19

Те хубава дават ,НО трябва и да следят стриктно как се разходват,че тези крадливи търмъци само това чакат да дадат на техните фирми ,да вземат 20% комисион и после да притупат работата и да направят калпав ремонт !

Отговори
5 3

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?