Дариха месо и ориз на дом "Майка и дете"

По инициатива на младежката организация на ПП ГЕРБ в Пазарджик Домът за медико-социални грижи в Пазарджик получи дарение от хранителни продукти. Младежи от организацията съвместно с областния управител д-р Дончо Баксанов и депутатката Гинче Караминова посетиха социалната институция, за да връчат дарението и да се запознаят на място с децата. Служителки от социалния дом са потърсили за съдействие областната организация на ГЕРБ. С помощта на най-големите фирми в Пазарджик са събрани ориз, яйца, брашно, месо.

Това дарение няма да е еднократно. Следващата седмица, доколкото знам, още фирми ще се отзоват на призива ни и също ще доставят продукти, съобщи общинският координатор на младежката организация та ГЕРБ Георги Спасов. Искаме това да стане практика, а не еднократен акт. Тепърва започваме нашата дейност в тази посока. Ще се насочим към домовете, които имат нужда от такава помощ. По празниците даренията ще зачестят, но всичко зависи от домовете. Оттам трябва да ни търсят, за да разберем как да им помогнем, обясни Георги Спасов.

Цял живот съм работила с младежи и деца и след поканата на младежката ни организация се присъединих към дарението с шоколади и лакомства, защото знам, че децата много ги обичат, сподели Гинче Караминова. Тя обяви, че се работят нови законодателни промени за подобряване на живота на децата в такива институции. Трябва да се дава по-голяма възможност за осиновяване и децата да имат възможност да живеят в семейства и в по-здрава среда.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?