ДАНС и МВР влязоха във ВиК-Пловдив, проверяват наред

Във връзка със зачестилите проблеми, свързани с  ВиК дружествата в страната и предвид, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност е разпоредено извършване на обстойни проверки съвместно  с ТД ДАНС.


 Съвместните  проверки  на ВиК дружествата в страната са по линия на контролната дейност на обекти, осъществяващи осигуряване на питейна вода. 


В Пловдив в хода на проверката е изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. 


По отношение на ВиК Пловдив е изискана информация за дейността на самото  дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договор. Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол. Към момента  установено, че ВиК - Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.  


Днес се извършва съвместна проверка с ДАНС , Отдел" Охранителна полиция" при ОДМВР-Пловдив и представители на ВиК на 8 помпени станции. Охранителни обследвания ще се извършат в  5 от тях на територията на гр. Пловдив, а останалите три са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?