Следвайте ни

Дани Каназирева за отравянето на водата в Марица: Предприети са всички мерки, институциите работим съвместно

Населението да не консумира риба и да не ползва вода от реката в района на замърсяването

viber icon

Сигнал за голямо количество мъртва риба в река Марица при моста на квартал Полатово на Стамболийски е получен тази сутрин на тел. 112. Веднага са уведомени МВР, РИОСВ, Басейнова дирекция, Областната дирекция за безопасност на храните в Пловдив.

Това съобщи областният  управител  Дани Каназирева, която заедно с представители от всички институции извършиха спешна проверка на мястото. Към момента е установено, че източникът на замърсяването на реката е от района на Пазарджик. като по течението на реката е стигнало и до района на Пловдив. По случая е сезирана прокуратурата и е образувано досъдебно производство. Органите на реда охраняват засегнатите зони. Взети са проби, като първите резултати от бързите тестове се очакват в късния следобед.

„Първоначалните данни говорят за токсично отравяне, затова и предприетите мерки са много сериозни. Изпратили сме съобщения до общините Пловдив и Първомай, за да информират и предупредят населението да избягва консумацията на риба от река Марица, както и да ограничи достъпа на хора и животни до водата до изясняване на причините и естеството на замърсяването, коментира Каназирева.  

По думите ѝ веднага е подадена  информация и към ВиК – Пловдив, за да се следи качеството на питейната вода и ако е необходимо да се вземат проби от водоизточниците до изясняване на случая. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Гошо

Гошо

25.01.2020 | 16:53

Зпалиха горите , отровиха водите и реките , пресушиха язовирите . Извършва се геноцид над народа !

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?