Следвайте ни

Дани Каназирева подкрепи идеята на "Марица": Парите от синя зона - за паркиране, от данък МПС - за ремонти

viber icon

Приходите от синя зона трябва да се реинвестират в изграждането на нови паркоместа, а от данък МПС ​- в поддръжката и ремонт на пътната инфраструктура. Това е становището на областния управител Дани Каназирева в подкрепа на идеята на „Марица”.

„През двата последни мандата в качеството си на председател на общинските  съветници от „Съюз за Пловдив” многократно съм внасяла  от името на групата  предложения до местния парламент за създаване на нов параграф към наредбата с цел подобряване на условията за паркиране в града”, напомни Каназирева.  

Предлагахме  средствата, които се събират в ​синя зона, да се насочват за изграждане на нови паркоместа, паркинги и „джобове” за паркиране на улици и булеварди, чиято ширина го позволява. По същия начин  искахме, включително  с предложение до Народно събрание, парите от данък МПС да постъпват в специален  фонд, от който да се финансират  ремонтите  и изграждането  на пътната инфраструктура, допълни Дани Каназирева.

Предложенията на общинските съветници  така и не намериха подкрепата на предишната местна власт.

През миналата година в общинско предприятие „Паркиране и репатриране” са постъпили рекордни приходи в размер на 6,5 млн. лева. Това са постъпления за всички услуги - синя зона, паркинги, санкции чрез репатриране на колите на нарушители с паяк и скоби. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?