Следвайте ни

Дани Каназирева направи отчет на дейността си като областен управител

viber icon

Поех отговорността да бъда областен управител на Пловдив - област преди близо година и половина с ясното съзнание, че ще работя за хората. Обещах да отстоявам принципите, които винаги съм следвала - диалогичност, прозрачност и публичност. С тези думи започна отчетът на Дани Каназирева за извършеното в периода от поемането на поста й областен управител до сега.

Ето какво допълни тя:

С моя екип работихме в ситуация на пандемия от Ковид-19. Имаше напрегнати моменти и нелеки задачи, но положихме всички усилия за постигане на висок обществен резултат, в интерес и с цел запазване здравето на гражданите в Пловдив и областта. Цялата администрация, наред с текущите си задължения, трябваше много бързо да се реорганизира, за да може да продължи да работи и обслужва гражданите в ситуация на извънредно положение.

Наред с това има няколко отчетливи акцента в секторите, в които вложихме най-много работа. 

На първо място трябва да посоча създадената организация в лечебните заведения в областта във връзка с коронавирусната епидемия. 

Тук бе създаден първият в страната Медицински щаб, в който участват и до днес РЗИ, БЛС, Спешна помощ и директорите на най-големите държавни и частни болници в Пловдив. Един от най-големите успехи е, че в битката с инфекцията от първия ден се включиха и държавни, и частни, и общински болници. Така е и  до днес – в 20 болници, от които 4  в областта,  има ковид отделения и достатъчно легла, включително и за тежки интензивни случаи.

За първи път при нас бе създадена Областна информационна система, чрез която в реално време се знае къде и колко са свободните легла. Това значително облекчи работата на спешните екипи и подобри координацията между тях и приемните отделения в болниците.

Благодарение на добрата организация в лечебните заведения, всеотдайността на лекарите, медицинските сестри и персонала, както и на много доброволци, успяхме да съхраним здравната ни система, когато през ноември и декември рязко се увеличи заболеваемостта от Ковид-19.

Инфрастуктурното развитие на региона е другият важен приоритет, по който бяха положени много усилия.

Спасихме  локалните платна на Асеновградско шосе и те вече се изграждат. Предстои до края на май да бъдат завършени. През годината успяхме да ремонтираме изцяло пътя за Хисаря в отсечката за Дуванлии, подбалканският път при Карлово, както и пловдивския участък  на пътя за Пазарджик.

Започна цялостна реконструкция на Околовръстното,  продължаваме по процедурите по изграждане на Югоизточния обход на Пловдив.

Усилено се работи  на пътя Белица- Загражден и на пътя Югово –Лъки като 20 км. от трасето ще бъдат разширени. Това е един от трудните райони в областта. В село Дряново за много кратко време бе укрепено опасното срутитище, като отново правителството в спешен порядък отпусна 480 хиляди лева . Стартира цялостен ремонт на пътя Лилково, след разклона за с. Бойково, като  по проекта ще се стигне до област Смолян.

Продължаваме с реконструкцията и на други важни пътни артерии в областта, за които имаме подкрепа на държавата и отпуснати средства - пътя Раковски –Брезово,  Асеновград-Кърджали.  Има готов проект и за пътя Асеновград –Първомай и на отсечката Асеновград-Садово.

Важна част от дейността ни е ангажираността и намиране на решения по важни въпроси, свързани пряко с опазване на околната среда.

На първо място ще посоча затварянето на биоцентралата в с. Труд  и  на кариерите над Белащица. И в двата случая защитихме заедно с правителството обществения интерес. 

Беше решен проблемът с обезводняването на река Въча и взети мерки за обезпечаване на необходимия воден отток и недопускане на екологични щети. Междувременно бяха предприети спешни мерки срещу замърсявания на река Марица и набелязани конкретни действия.

Решихме един изключително важен проблем – със замърсяването с манган на питейната вода на Брестовица. Вече започна изграждането на нови сондажни кладенци, а следващата стъпка е нов довеждащ водопрод и цялостна подмяна на вътрешната водопроводна мрежа по нова технология, без опасност за имотите на хората. Средствата са осигурени от В и К холдинга.

Социалната  политика и грижата за децата също бе един от основните приоритети в нашата дейност.

Сред най-важните решения в тази област е решението за построяване на детската ясла с площ 1200 кв. метра, както и обекти с обществено предназначение с площ 500 кв.м -  за преместването на двете дирекции на „Социално подпомагане“ върху държавния терен на бул. Никола Вапцаров в Пловдив.  Детското заведение ще бъде дарено на община Пловдив.

През тази година с моя екип работихме с твърдото убеждение, че обществения интерес трябва да е на първо място.

Отстояваме и позицията, че презастрояването в Пловдив трябва да спре, а нормативната уредба и ОУП да се спазват.

В тази връзка бяха върнати две решения на ОбС –Пловдив, свързани с одобрени ПУП-ове. Едното е решението на ОбС за одобряване на ПУП на кв. „Захарна фабрика” и смяна на предназначението на отредени за зелени площи, а другото е решението за застрояването на терена  на бившия завод на „Кока-кола“ / срещу кметството на район „Източен“/. 

През изминалите месеци искам да отбележа добрата координация между различните общини в Област - Пловдив, отделните министерства и институции на регионално и национално ниво, която беше водеща в дейността. Още веднъж искам да благодаря на институциите - МВР, РЗИ, РУО, БАБХ, Инспекцията по труда, РД „ПБЗН“  и всички останали,  както и на всички 18 общини,  кметовете и техните администрации. Въпреки нелеките задачи в напрегнатите моменти те изпълняваха своите задължения, за да се гарантира живота и здравето на хората в трудната 2020 година.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Замислен

Замислен

01.03.2021 | 17:08

Здрафчето обясни ли защо в областта, проведените от нея обществени поръчки все ги печелят фирми, свързани с червеното прасенце Гошо Гергов?

Отговори
6 1
Въпрос

Въпрос

01.03.2021 | 16:42

Абе, само да попитам за един приятел, какво стана с онзи търг, дето Дани го обяви за 29 декември миналата година и дето, вместо единствената фирма, която се яви на него, да даде пари, държавата й даде право да застрои над 8 000 квадратни метра сгради, най-вероятно жилища и магазини? Пък срещу тия осем декара частни сгради, Пловдив ще получи само 1200 квадрата детска градина и две допълнителни административни сгради - общо 400 квадрата? Тая далавера дали госпожата е включила в отчета си?

Отговори
8 1
Наблюдател

Наблюдател

01.03.2021 | 16:11

Госпожата има много неуслужлива памет или, заради годините, вече е започнала да забравя. Може ли да пропусне в отчета си най-значимото постижение в кариерата си? Та тя постигна световен рекорд - с бездействието и некомпетентността си успя да разболее повече медици, отколкото пациенти в Пловдив. Защото, вместо да намери и достави предпазни средства за тях, тя се занимаваше с далавери на дребно от коя козметична фирма да вземе пари за дарен спирт, от който да направят дезинфектант, който пък после да препродадат на десеторна цена. Майсторка е госпожата, успя. В Пловдив се заразиха и умряха много хора, заради нейната неадекватност. Но тя упорито продължаваше по цял ден да дава интервюта и да се явява по медийни участия, вместо да свърши нещо в полза на пловдивчани. По болниците нямаше маски, нямаше ръкавици, нямаше дезинфектанти, нямаше предпазни костюми, нямаше нищо, което да пази живота и здравето на медиците. А това беше нейно задължение, на въпросната отчитаща се сега госпожа. А дали е споменала, че за да сглобят една барака от 20 квадрата панели, им трябваха 3 месеца и цената накрая беше 300 000 лева за тази импровизирана лаборатория за тестове на ковид?!? Изумителна заслуга, поздравления, госпожа!

Отговори
8 1
Да ама Не!

Да ама Не!

01.03.2021 | 15:24

Честито на всички от област Пловдив! Ще си имат добър дупедат! Той ще им реши всички въпроси но на първо място своите, лични, меркантилни и финансови! Да си дадеш гласа за човек, който ви е лъгал през всичките тези години, че ще Ви оправи и подобри живота членувайки в едната партия, в другата в третата та чак в петата и пак да се е върнал там от където е тръгнал е голяма гавра със съзнанието, честноста и паметта на хората!

Отговори
7 1
НЕ Е ИСТИНА

НЕ Е ИСТИНА

01.03.2021 | 14:57

ЗАЩО КРИЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ......????? МИСЛЯ ЧЕ ТАКАВА ДЕЙНОСТ ПРОСТО НЯМА . ТЯ САМО ПОДЛАГАШЕ З.АДНИК НА БОЙКО ...ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ МАНДАТ СИ Я МАНДА.ХЕРЦА.ЩОТО БЕШЕ ПАНДЕМИЯ...И ОСНОВНО ВСЕКИ ДЕН БЕШЕ С НЯКАКВИ ШЕБЕЦИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ.... НЕЙНИЯ РАБОТЕН ОТЧЕТ КАТО АДВОКАТСКИТЕ Й ПОСТИЖЕНИЯ И НАУЧНИ СТЕПЕНИ.... ТЯ ДОСТИГНА СТРАХОТНО НАУЧНО НИВО КАТО : ДОКАЗА НАУЧНО ЧЕ И КУЧЕТО МОЖЕЛО ДА БЪДЕ "МЕСАР " САМО С ГЛЕДАН..... ПАРОДИЯ . СИ ПРЕСТАНИ С ГЛУПАВИТЕ СИ ИЗЯВИ....РЕДНО Е ЕДИН ПЪТ ДА БЪДЕШ ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ... ТОЯ БОЙКО КАК ГИ НАМИРА ТИЯ ПКП ....СЕГА ОСВЕН ПКП ЩЕ ИМАМЕ И И ППП..... ЧЕСТИТО ..

Отговори
8 1
НЕ Е ИСТИНА

НЕ Е ИСТИНА

01.03.2021 | 14:55

МИСЛЯ ЧЕ ТАКАВА ДЕЙНОСТ ПРОСТО НЯМА . ТЯ САМО ПОДЛАГАШЕ З.АДНИК НА БОЙКО ...ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ МАНДАТ СИ Я МАНДА.ХЕРЦА.ЩОТО БЕШЕ ПАНДЕМИЯ...И ОСНОВНО ВСЕКИ ДЕН БЕШЕ С НЯКАКВИ ШЕБЕЦИ ПО ТЕЛЕВИЗИИТЕ.... НЕЙНИЯ РАБОТЕН ОТЧЕТ КАТО АДВОКАТСКИТЕ Й ПОСТИЖЕНИЯ И НАУЧНИ СТЕПЕНИ.... ТЯ ДОСТИГНА СТРАХОТНО НАУЧНО НИВО КАТО : ДОКАЗА НАУЧНО ЧЕ И КУЧЕТО МОЖЕЛО ДА БЪДЕ "МЕСАР " САМО С ГЛЕДАН..... ПАРОДИЯ . СИ ПРЕСТАНИ С ГЛУПАВИТЕ СИ ИЗЯВИ....РЕДНО Е ЕДИН ПЪТ ДА БЪДЕШ ПОСЛЕДОВАТЕЛНА ... ТОЯ БОЙКО КАК ГИ НАМИРА ТИЯ ПКП ....СЕГА ОСВЕН ПКП ЩЕ ИМАМЕ И И ППП..... ЧЕСТИТО .....

Отговори
10 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?