Следвайте ни

Дани Каназирева: Мерките в Пловдив не се спазват

viber icon

Реално мерките в Пловдив не се спазват. Това заяви пред БНТ Дани Казирева, областен управител на Пловдив и председател на кризисния щаб. Спазване на дистанция от 2 метра и максимално по 100 души в големите търговски вериги са само част от мерките, за които започват да следят проверяващите в града.

За последното денонощие новите случаи са 109, положителните проби се увеличават, като над 200 души са хоспитализирани. Разбира се, че това ни притеснява, призна Каназирева.

Пет са новите случаи на заразени медици в областта. Ако блокираме здравната система и най-обикновената настинка ще бъде проблем. Замислете се, какво ще се случи с останалите пациенти с по-леки заболявания, ако пренасочим леглата и медицинския персонал в грижа само за болните от коронавирус, обясни областният управител.

В Пловдивска област има 18 общини, от тях само в две има болници и всичко се пренасочва към община Пловдив, обясни Каназирева.

Тя отново призова за спазване на мерките, като заяви, че за нарушителите ще има строги санкции и глоби. Инспекцията по труда и БАБХ се включват в проверяващите екипи. Ще се правят масирани проверки по заведения и ресторанти, всяко едно обществено място ще бъде проверявано. Връща се и пропусквателният режим в магазините. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Мильо Милев

Мильо Милев

20.10.2020 | 11:30

Хехехехе, Данка Екзитпола! Тая затворничка защо още се изживява като някаква важна персона, а не е в раирана пижама?

Отговори
8 0
д-р Мушков

д-р Мушков

20.10.2020 | 11:27

Ха, ти ли точно ще кажеш кой какво спазва?!? Ти, която направи черен рекорд за Гинес, като зарази в Пловдив повече лекари, отколкото пациенти, защото не им осигури предпазни средства. За нищо не ставаш! Изчезни веднага!

Отговори
8 1
полк. Ставрев

полк. Ставрев

20.10.2020 | 10:52

Ти още ли си тука, ма? На крива пут*а, като твоята и космите й пречат! Не се спазвали мерките. Ами нали си много велика, айде, направи така, че да се спазват.

Отговори
8 2
Пенчев

Пенчев

20.10.2020 | 10:46

Ох, слугиня, марш да точиш баница! Като я видя тая избелена и завяхнала парцалеса, дето мирише на пържен лук и кисело зеле, се сещам за приказката: "Видяла жабата да подковават коня и тя вдигнала крак." То, Данка, с вдигането на крака проблеми няма да има, обаче царската корона не успява да задържи, много й малка и крива главата. Властта не е за всеки.

Отговори
10 1
Само с фотошоп и фалшива активност не става

Само с фотошоп и фалшива активност не става

20.10.2020 | 09:52

Какъв авторитет имаш в този град лелко,та хората да те послушат????На три пъти не можеш да идеш дори до балотаж и все служиш за продажна патерица.Пьрво на тотю,после на зинокио.Изреждат ти се , като в бардак.Ама ти тези неща си ги знаеш.Само дето потроши милионите на козела, кисьови,пещерняците и прочие.

Отговори
12 1
Градът на обсурдите.С измамник абластен ,така е

Градът на обсурдите.С измамник абластен ,така е

20.10.2020 | 09:41

Ами здравке,те хората взимат пример от тебе.Както ти не спазваше правилата и фалшифицира изборите,те тогава за какво да ги спазват.И вместо сега да лежиш в сливенския,за "благодарност" те направиха областен управител.

Отговори
12 1
Гражданин

Гражданин

20.10.2020 | 08:57

То, Здравче, тая работа не е като оная. Все се пънеш да те забележат, ама не става. Политиката не е като пилона.

Отговори
12 2
Бяло дробче

Бяло дробче

20.10.2020 | 08:54

Значи вместо от корона вирус, ще лежим по болниците с бронхопневмонии с това висене в студа пред магазините .

Отговори
14 3
dii

dii

20.10.2020 | 08:43

Айде, подавай си оставката. И себе си мъчиш и хората мъчиш. Не ставаш за тая работа.

Отговори
14 2
Каназирев

Каназирев

20.10.2020 | 08:42

Маце, мерки наложени със сила никъде не се спазват,още повече от народ лъган постоянно. Според конституцията всеки има право на живот. Но живота сам решава как да го живее. Не друг да го отнема.

Отговори
9 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?