Следвайте ни

Дани Каназирева: Да пребъдат словото, вярата и българският дух!

viber icon

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева поздрави пловдивчани по случай 24 май, Деня на българската просвета и култура.

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ!

Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост! Това е датата, която ни кара да се преклоним пред великото дело на светите братя Кирил и Методий и пред всички дейци, които градят духовната крепост на писмеността, просветата и знанието.  

24 май е празникът на българското слово, книжнина и знание, които през хилядолетната ни история са символ и стожер на българската идентичност.

 Делото на Светите братя Кирил и Методий е символ на духовния стремеж на българския народ към знание и културен разцвет. И в най-тежките си години, България се е съхранила именно, защото е била държава на духа.

На този ден най-осезаемо се чувстваме горди потомци на велика нация, заемаща стратегическо място в историята на Европа.

Използвам днешния светъл празник, за да изкажа своята признателност към всички Вас - учители, културни и читалищни дейци и самодейци в област Пловдив, за Вашето постоянство,  професионализъм и енергия, благодарение на които успяваме да запазим пламъка на съзиданието, обичта към знанията и вековните български културни традиции.

 Днешният 24 май е отново повод да се поклоним пред българските учители, които с любов, търпение и всеотдайност учат децата ни на четмо и писмо!

 ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ДА ПРЕБЪДАТ СЛОВОТО, ВЯРАТА И БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (13)

irinka

irinka

25.05.2020 | 03:19

На официални държавни празници в демократичните държави нито един политик, който не е избран а назначен не би се осмелил да държи официални слова. Даже и да му предлагат. Просто народът ще го прогони с камъни. Това че Каназирева има наглостта да го направи не е само неин проблем а преди всичко на тези, които го допускат. Това е голям гаф и белег за тоталитарна държава.

Отговори
0 0
Данте Алигиери

Данте Алигиери

24.05.2020 | 17:31

Невестулката е толкова злонрава,че не насища алчния си глад.След всяка подла измама по-алчна става.Съвокупява се със всяка гербаджийска гад.Но ще загине тя от люти рани в битка с народа осъзнат.

Отговори
2 0
Да ни пази Бог

Да ни пази Бог

24.05.2020 | 15:05

Боже, Боже, най-голямата политическа измамница в историята седнала да говори за светлина и любов. Професионална шантонерка, продаваща се на властниците, политическа ма стия. Най-отвратителното явление в живота ни днес. Гнойна язва, зараза и отрова. И около нея винаги мирише на сяра.

Отговори
2 1
Запознати

Запознати

24.05.2020 | 14:50

Я, Данчату. Какви прекрасни неща желае на Пловдив. Готова е и най-малкото си веднага да отдаде. Само да припомним, че това е същата дама, която беше адвокат на фирмата Актор - България и ощети общината с 17 милиона лева за ремонта на Синдикалния дом. Договорът е подписан от Данчату, Чомаков, Иван Соколов и адвокатът на общината. Когато става въпрос за усвояване на пари, Мадам е добре обучена от своя политически покровител и създател г-н Гергов. По онова време Мадам тъкмо прохождаше като адвокат по алеите на панаира. Помним също какво получи Гергов от Чомаков тогава. Данчату е част и от тези събития.

Отговори
3 0
Боби

Боби

24.05.2020 | 12:47

Я невестулката пак е изпълзяла.Разваля само хубавия празник.

Отговори
2 1
Гочо от Кичука

Гочо от Кичука

24.05.2020 | 10:54

Колкото и да се напъваш за внимание, драга моя, до балотаж няма да стигнеш нивгаш.

Отговори
10 1
Пенчев

Пенчев

24.05.2020 | 10:52

На най-светлия ден това изчадие на Мрака не бива да му давате трибуна.

Отговори
7 0
Даскал

Даскал

24.05.2020 | 10:51

Как може да пуска толкова клиширани и безсилни поздрави. Като нямаш какво да кажеш, мълчи си.

Отговори
9 0
Сандо

Сандо

24.05.2020 | 10:49

Жрицата не пропуска случай да се натрапи с излишно присъствие. Но забравя, че Пловдив не е бардак и леките жени не са на почит.

Отговори
8 0
Пловдив

Пловдив

24.05.2020 | 10:10

Безсрамна жена!

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?