Следвайте ни

Данъчната кампания в Пловдив стартира частично

viber icon

Данъчната кампания в Пловдив стартира частично, съобщиха от дирекция „Местни данъци и такси”. Вече могат да се плащат задълженията за данъка върху превозните средства, патентният данък, данъкът върху таксиметровия превоз на пътници и туристическият данък за 2021 година.

Промяна при данъците на автомобилите няма и те могат да се плащат на две равни вноски (до 30 юни и до 1 октомври). На предплатилите за цялата година собственици на МПС се прави отстъпка от 5%, стига плащането да е направено до 30 април. Патентният данък може да се плати на четири равни вноски, като срокът за първото тримесечие изтича на 1 февруари, припомнят от общинската дирекция. Туристическият данък от хотели и други места за настаняване е ежемесечен и става дължим до 15-о число на месеца, следващ месеца, през който са предоставени нощувките.

Хората, които искат бързо да изчистят сметките си с общината, могат да платят данъците в брой или чрез ПОС​ терминал на касите на дирекция „Местни данъци и такси” и по районите кметства. Другият вариант е безкасово плащане по сметките на Община Пловдив или чрез виртуален ПОС​ терминал на страницата на Общината. За последното  обаче платецът трябва да има ПИН код, предварително взет от „Местни данъци и такси”. Възможно е още плащане чрез системата Ипей или на касите на Изипей и в „Български пощи”.

Преди два дни Общината пусна на сайта си информационна платформа за размера на дължимите налози за настоящата година. Тя се намира в раздел "Данъци и такси", подраздел "Справки за финансови задължения" и се прави след въвеждане на ЕГН или ЕИК. За нерегистрираните потребители справката излиза като обща сума от всички дължими местни налози. Детайлна информация може да се получи само ако лицата имат регистрация на сайта на Общината и са посетили общинската администрация за активиране на клиентски профил. 

Тази година данъчната кампания в Пловдив тръгва много рано. Една от причините е, че няма промяна в местните данъци в сравнение с 2020 година. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?