46

Дамски клуб от Пловдив с благотворителна кауза за 11-годишния Живко

Дамите от Инър Уийл клуб Пловдив превърнаха в благотворителна мисия своя първи Пролетен бал. Участниците и гостите на събитието в ресторант "Ърбън" се обединиха зад каузата ”Да помогнем на Жижко”.

Тя е посветена на 11-годишния Живко, който страда от детска церебрална парализа и има нужда от апарат за вертикализация. Момчето е най-малкото дете в едно прекрасно семейство.  Другите две деца са 15-годишната Дара и 13-годишният Георги. Те учат в Математическа гимназия „Академик Кирил Попов" и са пълни отличници.

Дара е спечелила международно състезание „Математика без граници“ , има още няколко участия на турнири, където завършва на второ и трето място. Печели второ място в международно състезание“ WIMI лято 2019“ и други.

Георги е бронзов медалист от състезание в Сингапур и лауреат на състезание „Математически звезди“. Тези успехи децата постигат благодарение на обучението и подкрепата на баща си, който обаче си отива миналата година след боледуване от ковид.

Майката на децата- Весела, прави всичко възможно да ги отгледа по най-правилния начин, без да се чувстват лишени от нищо. Мисията да се помогне на малкия Живко срещна подкрепа от всички, които дойдоха на бала. 

Гости на събитието бяха Радост Георгиева – чеармен на Д248 България, Марияна Стоева – паст национален представител, Ангел Стоев – областен управител на Пловдив, Величко Родопски – зам.-кмет на Пловдив, Павел Михайлов – кмет на община Родопи, Десислава Терзиева – кмет на Марково, представители от Ротари клубовете в Пловдив и от клуб ”Зонта” и много приятели. С камбанен звън,молитва и химните на Република България и Инър Уийл, Аделаида Петрова-президент на ИУК Пловдив откри събитието.

Тя приветства с топли, приятелски думи и пролетно стихотворение всички присъстващи. За доброто настроение се погрижиха изпълнители от ансамбъл ”Тракия”, подарък от професор Дженева. Благотворително, но най-вече от сърце, с прекрасния си глас народната певица Росица Пейчева увлече всички в кръшни хора. 

Гостите активно се включиха в организирания търг на картини и други предмети и томбола. В края на вечерта Аделаида Петрова съобщи, че каузата е приключила успешно и благодари за проявеното милосърдие и добросърдечност на всички присъстващите. В знак на благодарност за подкрепата на каузата, домакините поднесоха малки подаръчета на всяка дама и обещаха да превърнат този пролетен бал в традиция. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?